Tajemnicza wyprawa Tomka

- powieść przygodowa
- Przygody Tomka Wilmowskiego (tom 5)
- 1975-01-01
- 1975-01-01
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Tajemnicza wyprawa Tomka w ulubionej księgarni
Oceny książki Tajemnicza wyprawa Tomka
5259 użytkowników ma tytuł Tajemnicza wyprawa Tomka na półkach głównych- Przeczytane 4 802
- Posiadam 1 043
- Przygodowe 49
- Dzieciństwo 39
- Literatura polska 21
- Młodzieżowe 21
- Z dzieciństwa 20
- Alfred Szklarski 20

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tajemnicza wyprawa Tomka
Książka przygodowa dla młodzieży.
Książka przygodowa dla młodzieży.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Tajemnicza wyprawa Tomka” to jedna z bardziej dynamicznych części cyklu. Dużo akcji, wyraźne napięcie i poczucie, że stawka jest wyższa niż w typowej podróżniczej przygodzie. Fabuła jest bardziej skupiona na wydarzeniach niż na opisach, dzięki czemu książkę czyta się szybko i z zaangażowaniem. Czuć element tajemnicy i niepewności, który dobrze buduje klimat. Tomek jest tu dojrzalszy, bardziej odpowiedzialny, widać jego rozwój względem wcześniejszych tomów. Może jest nieco mniej klasycznej warstwy edukacyjnej niż w pierwszych częściach, ale rekompensuje to intensywność wydarzeń. Uważam, że to bardzo dobra część serii, szczególnie dla osób, które lubią, gdy przygoda nabiera poważniejszego tonu i większego napięcia.
„Tajemnicza wyprawa Tomka” to jedna z bardziej dynamicznych części cyklu. Dużo akcji, wyraźne napięcie i poczucie, że stawka jest wyższa niż w typowej podróżniczej przygodzie. Fabuła jest bardziej skupiona na wydarzeniach niż na opisach, dzięki czemu książkę czyta się szybko i z zaangażowaniem. Czuć element tajemnicy i niepewności, który dobrze buduje klimat. Tomek jest tu...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW młodości była to emocjonująca książka.
W młodości była to emocjonująca książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toInteresująca książka przygodowa.
Interesująca książka przygodowa.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspomnienie cudownej młodości. Uwielbiam autora!
Wspomnienie cudownej młodości. Uwielbiam autora!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŻywię ogromny sentyment do tej książki. Od zawsze cała seria spoglądała na mnie, gdzieś z kredensu w domu rodzinnym. Po samą książkę sięgnąłem dopiero w okolicy liceum i absolutnie mnie pochłonęła. Fantastycznie pobudza młodzieńczą wyobraźnię i zachęca do kształcenia i podróży. Gorąco polecam, w szczególności dla młodszych czytelników.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla mnie jedna ze słabszych z tej serii, ale może to kwestia gustu.
Dla mnie jedna ze słabszych z tej serii, ale może to kwestia gustu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa seria książkowa to niezapomniany czas moich lat młodzieńczych.
Jego książki miały ogromny wpływ na moje późniejsze zainteresowania: podróże, egzotykę, geografię, faunę i florę, obyczaje, kulturę i historię innych ludów na różnych kontynentach.
Książki autora zawsze będą pozytywnym wzorcem zachowania dla młodzieży.
Oprócz ciekawej akcji książki zawierają, w różnych dziedzinach, potężny materiał informacyjny.
Mogę tylko POLECIĆ !!!
Ta seria książkowa to niezapomniany czas moich lat młodzieńczych.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor propaguje w swoich książkach wartości moralne do dzisiaj dla mnie istotnych: patriotyzm, gotowość poświęcenia się w obronie ojczyzny, odwagę, sprawiedliwość, uczciwość, lojalność, przyjaźń.
Wciągało się to oczami niczym nosem :)
Wciągało się to oczami niczym nosem :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka. Z przyjemnością wróciłam do niej po latach. Bardzo mi się podobały opisy dokonań Polaków na Syberii.