Wakacje w Waszyngtonie. Historia Abrahama Lincolna

Okładka książki Wakacje w Waszyngtonie. Historia Abrahama Lincolna autora Zosia Dzierżawska, Marcin Sendecki, 9788328125735
Okładka książki Wakacje w Waszyngtonie. Historia Abrahama Lincolna
Marcin SendeckiZosia Dzierżawska Wydawnictwo: Egmont Polska Seria: Czytam Sobie. Poziom 3: Połykam Strony opowieści dla młodszych dzieci
52 str. 52 min.

Oceny książki Wakacje w Waszyngtonie. Historia Abrahama Lincolna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wakacje w Waszyngtonie. Historia Abrahama Lincolna

Bardzo fajna i historyczna książka

Bardzo fajna i historyczna książka

Ciekawa, tylko ten moralizatorski ton... wkurza.

Seria "Czytam sobie" jest bardzo pomocna. To trzypoziomowy program wspierający w nauce czytania dla dzieci w wieku 5-7 lat. Poziom 3 obejmuje dłuższe i bardziej złożone zdania, 2500-2800 słów w tekście, wszystkie głoski języka, ponadto alfabetyczny słownik trudniejszych wyrazów.

Cykl "Czytam sobie" ma naprawdę ma spory potencjał edukacyjno-motywacyjny:

• bardzo duża, wygodna czcionka,
• wesołe, lubiane przez dzieci, gratyfikujące naklejki,
• liczne ilustracje uzupełniają tekst, pomagają utrwalić słownictwo,
• numeracja stron pozwala śledzić postępy w czytaniu, jednocześnie wspomagając zdolności matematyczne.

Ciekawa, tylko ten moralizatorski ton... wkurza.

Cykl "Czytam sobie" ma naprawdę ma spory...

21 użytkowników ma tytuł Wakacje w Waszyngtonie. Historia Abrahama Lincolna na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Wakacje w Waszyngtonie. Historia Abrahama Lincolna na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wakacje w Waszyngtonie. Historia Abrahama Lincolna

Okładka książki Mozaika Jakub Sadowski, Marcin Sendecki, Paweł Sołtys