Wypadki nurkowe

Tomasz Strugalski Wydawnictwo: Bel Studio inne
inne
2015-12-14
2015-12-14

Kup Wypadki nurkowe w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wypadki nurkowe

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wypadki nurkowe

Gdybym przeczytała tę książkę przed zrobieniem podstawowego kursu nurkowego, nie wiem, czy bym się na niego zdecydowała. Dlatego chyba lepiej zrobić to po. ;)

Ogromnie pouczająca książka! Autor – z ogromną wiedzą i doświadczeniem nurkowym – dzieli się swoją wiedzą i analizuje krok po kroku kilkadziesiąt wypadków. Nie szczędzi przy tym czasem gorzkich słów.
Nieraz brało mnie przy czytaniu książki przerażenie, niezrozumienie i smutek! I dobrze! Myślę, że pomoże to niejednemu z nurków oraz nurków-instruktorów pomyśleć kilka razy, zanim zmieni plan nurkowania, nie sprawdzi sprzętu czy nie wyjaśni drugiemu czegoś, co może się wydawać oczywiste.

Nurkowanie to przepiękny sport i sposób na relaks, ale może go zniszczyć pośpiech, brawura, przecenianie swoich umiejętności, brak odpowiedzialności…
Jak ważne jest też to, z kim się pływa! Na kursie wiele razy instruktor mówił mi i mojej siostrze, że pilnujemy siebie, nie oddalamy się. To daje poczucie, że możemy na siebie liczyć.

Obowiązkowa pozycja dla osób, które chcą nurkować rekreacyjnie – zarówno w polskich wodach, jak i zagranicznych. Łyknęłam książkę praktycznie w jeden dzień! Niektóre studia przypadków zostaną ze mną na długo… Szczególnie te, przy których asekuracja partnera mogłaby ocalić życie drugiemu.

Nieraz brało...

Dobra dla zaczynających przygodę z nurkowaniem, jak i bardziej doświadczonych - pouczająca

Okładka książki Dobrobyt Alisunki, Tomasz Białek-Pietras, CYBULSKI, Filip Czaja, Karolina Elijasik, Michał Fryc, Tala Gryzda, Olga Halota, Aleksandra Jagielska, Karolina Jędrzejczak, Eryk K., Krzysztof Kałuziński, Krysia Korczak, Maria Korczak-Idzińska, Martyna Łogin-Trenda, Katarzyna Maciejewska, Maggie, Tomasz Murczenko, Łucja Religa, Agata Rotten, Martyna Rzeźnik, Karolina Sokala, Julianna Świć, Anna Szponar, Magdalena Ulanowska, Joanna Wardzyńska, Hanna Wójt, Daria Woźniak, fey, nathk
Okładka książki Coraz mniej Przędza -LVN, Alisunki, Michał Barański, Mar Bogdanis, Dawid Bordewicz, Filip Czaja, Marcin Czopek, Friela, Michał Fryc, Tala Gryzda, Adrianna Grzeszczuk, Olga Halota, Aleksandra Jagielska, Karolina Jędrzejczak, Patrycja Just, Eryk K., Krzysztof Kałuziński, M. Kisling, Angel Kmiecik, Krysia Korczak, Alicja Kozik, MKI, Magdalena Majkowska, Aleksandra Maryniak, May, Mefis, Eśka Możejko, Tomasz Murczenko, Paula Nazarczuk, Małgorzata Osiowa, Marika Owsiak, Ozi, PIETRUCHA, Pararoo, Karolina Przemo Sobik, Paweł Ryszkowski, Pola Smulska, Karolina Sokala, Terkapio, Magdalena Ulanowska, Izabela Walczak, Mateusz Woźny, Sandra Zarychta, Bartosz Żuber, hana book, oleylaa, zycie_jest_ono
Okładka książki Marzenie o byciu poziomką Apollin•e Sigrist, Ania Ziębińska
Marzenie o byciu poziomką Apollin•e Sigrist, Ania Ziębińska
Okładka książki Powołani do twórczości Wojciech Kulawski, praca zbiorowa
Powołani do twórczości Wojciech Kulawski, praca zbiorowa

Cytaty z książki Wypadki nurkowe

Dodaj cytat z książki Wypadki nurkowe