Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama

Okładka książki Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama autorstwa Radosław Ignatów
Radosław Ignatów Wydawnictwo: Muduko inne
44 str. 44 min.
inne
2024-01-01
2024-01-01
44 min.
Dzięki "Opowieściom z Prapuszczy" dowiesz się, czym są gry książkowe i jak wiele dają zabawy! To rodzaj interaktywnej książki, w której Ty decydujesz o przebiegu fabuły.

Wciel się w Królika i przeżyj mnóstwo przygód. Historia pełna jest różnych zakończeń, a te są zależne od Twoich decyzji. Uważaj jednak - nie wszystkie z nich są szczęśliwe!

Kup Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama

Opinie i dyskusje o książce Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama

Bardzo fajna książeczka, którą otrzymałam w gratisie do zamówienia gier planszowych w sklepie Muduko. Przeczytałam z zaciekawieniem, mimo że opowieść skierowana jest do nieco młodszych czytelników. Bardzo spodobała mi się taka forma opowieści i gry w jednym. Chętnie sprawdzę inne tytuły :)

"Opowieści z Prapuszczy. Królik. Niedźwiedź i stara tama" to mini gra książkowa, nawiązująca do gry "Spór o bór". Wcielamy się tu w Królika, na którego podwórku Niedźwiedź, pretendujący do miana władcy puszczy, urządził sobie przestrzeń treningową. Zwykle niekonfliktowy i sprytny Królik musi odnaleźć sposób na odzyskanie swojego terenu.

Nie jest to paragrafowka standardowo dostępna w sprzedaży, Muduko zrobiło mi miłą niespodziankę, dorzucając egzemplarz do ostatniej paczki z planszówką, można też było ją dorwać na stoisku wydawnictwa na Pyrkonie. Cieszę się natomiast, że mogłam ją poznać, bo to była naprawdę sympatyczna przygoda 😊

Zaskoczyło mnie to, jak wiele zakonczen i ścieżek udało się zmieścić w tej skondensowanej fabule. Historia jest wciągająca i angażująca, fantastycznie byli zanurzyć się w klimacie puszczy i jej walecznych mieszkańców. Dodatkowo ilustracje robiły fenomenalną robotę 😁

Myślę, że to idealna opcja dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie gier ksiazkowych. Świetnie pokazuje, na czym specyfika takich książek polega oraz zachęca do sięgnięcia po więcej 😊

A nawet i mając doświadczenie, bawiłam się dobrze i tym bardziej nie mogę się doczekać, aż wreszcie zagram w "Spór o bór". No i z chęcią zobaczyłabym pełnowymiarową paragrafówkę w tym uniwersum, bo potencjał jest ogromny 😁

Nie jest to paragrafowka standardowo...

18 użytkowników ma tytuł Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama

Okładka książki Coraz mniej Przędza -LVN, Alisunki, Michał Barański, Mar Bogdanis, Dawid Bordewicz, Filip Czaja, Marcin Czopek, Friela, Michał Fryc, Tala Gryzda, Adrianna Grzeszczuk, Olga Halota, Aleksandra Jagielska, Karolina Jędrzejczak, Patrycja Just, Eryk K., Krzysztof Kałuziński, M. Kisling, Angel Kmiecik, Krysia Korczak, Alicja Kozik, MKI, Magdalena Majkowska, Aleksandra Maryniak, May, Mefis, Eśka Możejko, Tomasz Murczenko, Paula Nazarczuk, Małgorzata Osiowa, Marika Owsiak, Ozi, PIETRUCHA, Pararoo, Karolina Przemo Sobik, Paweł Ryszkowski, Pola Smulska, Karolina Sokala, Terkapio, Magdalena Ulanowska, Izabela Walczak, Mateusz Woźny, Sandra Zarychta, Bartosz Żuber, hana book, oleylaa, zycie_jest_ono
Okładka książki Dobrobyt Alisunki, Tomasz Białek-Pietras, CYBULSKI, Filip Czaja, Karolina Elijasik, Michał Fryc, Tala Gryzda, Olga Halota, Aleksandra Jagielska, Karolina Jędrzejczak, Eryk K., Krzysztof Kałuziński, Krysia Korczak, Maria Korczak-Idzińska, Martyna Łogin-Trenda, Katarzyna Maciejewska, Maggie, Tomasz Murczenko, Łucja Religa, Agata Rotten, Martyna Rzeźnik, Karolina Sokala, Julianna Świć, Anna Szponar, Magdalena Ulanowska, Joanna Wardzyńska, Hanna Wójt, Daria Woźniak, fey, nathk

Cytaty z książki Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama

Dodaj cytat z książki Opowieści z Prapuszczy. Królik, Niedźwiedź i stara tama