W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1

Okładka książki W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1 autora Bolesław Prus, 9788379820009
Okładka książki W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1
Bolesław Prus Wydawnictwo: Narodowe Centrum Kultury Seria: Z Księgozbioru Bolesława Prusa publicystyka literacka, eseje
publicystyka literacka, eseje
Z Księgozbioru Bolesława Prusa
2013-01-01
2013-01-01
9788379820009

Kup W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1 w ulubionej księgarnii

Oceny książki W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1

Nikt tak trafnie nie potrafi oddać rzeczywistości jak pan Bolesław.
"Kroniki" to kopalnia cytatów. Czytając je można się wiele nauczyć i przekonać się, że niewiele się zmieniło na tym świecie.
Felietony Prusa są niesłusznie zapomnianą częścią jego twórczości. Polecam.

Nikt tak trafnie nie potrafi oddać rzeczywistości jak pan Bolesław.
Felietony Prusa są niesłusznie zapomnianą częścią jego twórczości. Polecam.

11 użytkowników ma tytuł W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1 na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1 na półkach dodatkowych

Okładka książki Lalka. Lektura z opracowaniem Bolesław Prus, Baba od polskiego
Lalka. Lektura z opracowaniem Bolesław Prus, Baba od polskiego
Okładka książki Wybór nowel Maria Konopnicka, Bolesław Prus, Henryk Sienkiewicz
Wybór nowel Maria Konopnicka, Bolesław Prus, Henryk Sienkiewicz
Okładka książki Budzi się Łódź… Obrazy miasta – między literaturą a publicystyką. Antologia cz. II Leon Baumberg, Leo Belmont, Wiktor Bilski, Karola Bloch, Gustawa Bolkowska, Jerzy Bolski, St. Borawski, Ben Chanoch, Georg Cleinow, Aleksander Bolesław Cyps, Karl Dedecius, Wiktor Dłużniewski, Karol Doczkał, Ilia Erenburg, Stefan Gelski, Artur Glisczyński, Pola Gojawiczyńska, Jerzy Grohman, Czesław Gumkowski, Feliks Rafał Halpern, Otto Heike, Mieczysław Hertz, Antoni Humnicki, Gustawa Jarecka, Jan Karczewski, Jerzy Korwin, A. Krzewiński, Monika Kucner, Kuzmicz, Rafał Len, Stanisław Martynowski, Antoni Mieszkowski, Aleksander Mogilnicki, Zygmunt Nowakowski, Adam Ochocki, Władysław Pawlak, Marian Piechal, Zenon Pietkiewicz, Bolesław Prus, Ksawery Pruszyński, Maria Przedborska, Artur Rubinstein, Lucjan Rudnicki, Aleksy Rżewski, Wojciech Salwa, Carl Heinrich Schultz, Kazimierz Ślaski, Przecław Smolik, Kazimierz Sowiński, Adolf Starkman, Ludwik Starski, Stefan Świderski, Antoni Sygietyński, Henryk Szczygliński, Berta Teplitzka, Violetta Thurstan, Grzegorz Timofiejew, Julian Tuwim, Henryk Vimard, Zygmunt Waliński, Anna Warda, Jan Wojtyński, Konrad Wrzos, Josef Zelkowicz, Heinrich Zimmermann

Cytaty z książki W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1

Dodaj cytat z książki W Warszawie. Wybór z "Kronik" Tom 1