Porównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Romantyczność 2022. Współczesne ballady i romanse inspirowane twórczością Adama Mickiewicza Kacper Bartczak, Miłosz Biedrzycki, Dariusz Bugalski, Helena Burdzińska, Aleksandra Byrska, Łukasz Cabajewski, Jacek Dehnel, Michał Domagalski, Janka Harasimowicz, Anouk Herman, Roman Honet, Kamila Janiak, Aleksandra Kasprzak, Bogusław Kierc, Katarzyna Klein, Adrian Korlacki, Jakub Kornhauser, Maria Krzywda, Jakub Kurzyński, Natalia Malek, Karol Maliszewski, Piotr Matywiecki, Joanna Mueller, Katarzyna Ożgo, Zofia Pacześna, Edward Pasewicz, Anna Podczaszy, Jakub Pszoniak, Natalia Roguz, Bianka Ronaldo, Joanna Roszak, Karolina Sałdecka, Piotr Śliwiński, Katarzyna Szaulińska, Daniel Tamkun, Maciej Topolski, Antonina Tosiek, Grzegorz Wróblewski
Poetki na czasy zarazy Anna Adamowicz, Sara Akram, Bárbary Elizabeth Alí, Lauren K. Alleyne, Zofia Bałdyga, Justyna Bargielska, Sanja Bavić, Kristin Berget, Anna Błasiak, Malika Booker, Julia Cimafiejewa, Anna Dwojnych, Dominika Dymińska, Marta Eloy Cichocka, Julia Fiedorczuk, Salena Godden, Wioletta Grzegorzewska, Noor Hindi, Urszula Honek, Agata Jabłońska, Genowefa Jakubowska-Fijałkowska, Lubow Jakymczuk, Kamila Janiak, Maria Jastrzębska, Aneta Kamińska, Joanna Kessler, Barbara Klicka, Emilia Konwerska, Aldona Kopkiewicz, Justyna Kulikowska, Małgorzata Lebda, Joanna Lech, Zoe Leonard, Ida Linde, Natalia Malek, Nina Manel, Krystyna Miłobędzka, Joanna Mueller, Kira Pietrek, Jolanta Prochowicz, Bianka Rolando, Marta Ewa Romaneczko, Olive Senior, Renata Senktas, Patrycja Sikora, Maja Staśko, Julie Stn-Knudsen, Sara Szamot, Yvonne Weekes, Iryna Wikyrczak, Bartosz Wójcik, Rudka Zydel
Wiersze i opowiadania doraźne 2020. Nikt nie jest sobą nawet na wyspie Paweł Bień, Małgorzata Bożek, Kamila Cebulska, Wioletta Ciesielska, Łukasz Gamrot, Marianna Geniusz, Aglaja Janczak, Adam Kaczanowski, Miłosz Kamiński, Zofia Eufrozyna Kiljańska, Katarzyna Klakla, Jakub Kornhauser, Marek Kucak, Paweł Kusiak, Zbigniew Machej, Karol Maliszewski, Joanna Mueller, Sonia Nowacka, Nina Paśniewska, Anna Podczaszy, Marta Podgórnik, Agata Puwalska, Julek Rosiński, Magda Ruta, Karolina Sałdecka, Mariusz Sambor, Jakub Sęczyk, Jakub Skurtys, Aleksander Sławiński, Marta Stachniałek, Aleksandra Suława, Katarzyna Szaulińska, Małgorzata Szczecina, Antonina Tosiek, Patryk Zimny
Warkoczami. Antologia Nowej Poezji Zofia Bałdyga, Justyna Bargielska, Maria Cyranowicz, Michał Czaja, Katarzyna Fetlińska, Julia Fiedorczuk, Jakub Głuszak, Wioletta Grzegorzewska, Kamila Janiak, Aneta Kamińska, Barbara Klicka, Małgorzata Lebda, Natalia Malek, Agnieszka Mirahina, Joanna Mueller, Kamila Pawluś, Kira Pietrek, Justyna Radczyńska, Bianka Rolando, Mirka Szychowiak, Agnieszka Wolny-Hamkało, Katarzyna Ewa Zdanowicz
OPINIE i DYSKUSJE o książce Somnambóle fantomowe
Debiut nie do końca zapowiadał to, co przyniosły kolejne książki.
Debiut nie do końca zapowiadał to, co przyniosły kolejne książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy wiersz mnie zainteresował, reszta... hm, nie. Uwielbiam neologizmy i ogólnie zabawę słowem, ale tutaj moje oczekiwania zupełnie rozjechały się ze smutną rzeczywistością.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTomik poezji Joanny Mueller „Somnambóle fantomowe” przypomina mi pracę architekta, który chciał zrobić tak ogromne wrażenie na publiczności, że postawił na jak najdziwniejszy efekt wizualny kompletnie pomijając funkcjonalność budynku. Autorka cały swój zapał i entuzjazm skierowała na tworzenie jak najbardziej udziwnionych konstrukcjach słownych. Tak misternie łamała wersy, że w końcu z tej awangardowej formy wyciekła cała treść. Te utwory biją po oczach mozaiką sylab, wywołują dyskomfort stylistyczny, ale nie poruszają czułej struny. Jednakowoż znalazłam w paru wierszach interesujące zlepki słów, nad którymi mi się westchnęło, więc nie przekreślam tego tomiku. Choć nadal wolę być poezją wzruszona niż wzruszać nad nią ramionami…
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tojeden białoszewski już był i nowego nigdy nie będzie. intertekstualizm nie zastąpi umiejętności pisania, a cytowanie wszystkich możliwych Wielkich nazwisk w trakcie tomu tylko uwypukla jego biedę. tym bardziej mierzi mnie zmarnowany potencjał i ironia tej słownej zabawy, która rozmydla jakikolwiek efekt przekazu, nawet tych wierszy o buncie wobec (sic!) patriarchatowi
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoezja stworzona przez użycie słów o podobnym brzmieniu, słaba.
Poezja stworzona przez użycie słów o podobnym brzmieniu, słaba.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa temat poezji się nie wypowiadam. Bardzo denerwująca maniera wstawiania odstępów przed dwukropkiem, pytajnikiem i wykrzyknikiem, bo przecież „poeci mogą interpunkcję mieć tam, gdzie słońce nie dochodzi”. Ale może to nie wina Autorki, tylko łamacza?