Język C. Szkoła programowania. Wydanie VI

- informatyka, matematyka
- C Primer Plus (6th Edition) (Developer's Library)
- 2016-04-21
- 2006-01-01
- Przemysław Szeremiota
Język C niewątpliwie należy do kanonu języków programowania. Cechuje się elegancją i prostotą, jest wszechstronny i elastyczny, jednak uważa się go za trudny i wymagający. Na pewno warto opanować C — jeśli nauczysz się tworzyć solidny kod w tym języku, poradzisz sobie z każdym innym językiem programowania.
Trzymasz w dłoni kolejne wydanie niezwykle popularnego podręcznika do nauki C. Podobnie jak poprzednie wydania, także to zostało zaktualizowane i uzupełnione, między innymi o elementy standardu C11. Książka stanowi przemyślane, przejrzyste i wnikliwe wprowadzenie do języka C. Czytelnie wyjaśnia zasady programowania, zawiera opisy licznych rozwiązań programistycznych, setki przykładów kodu oraz ćwiczenia do samodzielnego wykonania. Dzięki takiemu układowi treści wiele osób nauczyło się C właśnie z tej książki, a kolejne jej wydania są przyjmowane z entuzjazmem.
W tej książce znajdziesz:
kompletne omówienie podstaw języka C i najważniejszych paradygmatów programowania
wyczerpujące informacje o nowych elementach C
jasne wskazówki dotyczące wyboru poszczególnych metod programowania w różnych sytuacjach
setki przykładowych fragmentów kodu
pytania sprawdzające i ćwiczenia utrwalające w każdym rozdziale
liczne informacje o możliwościach języka C
Naucz się C, a zrozumiesz istotę programowania!
Kup Język C. Szkoła programowania. Wydanie VI w ulubionej księgarni
Oceny książki Język C. Szkoła programowania. Wydanie VI
116 użytkowników ma tytuł Język C. Szkoła programowania. Wydanie VI na półkach głównych- Przeczytane 63
- Programowanie 5
- Informatyka 4
- Informatyka 2
- Na razie nie chcę czytać 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Język C. Szkoła programowania. Wydanie VI
Bardo dobra książka do nauki programowania. Szczególnie na bardziej zaawansowanym poziomie. Ma dużo wiedzy potrzebnej na późniejszym etapie programowania. Na początek wydaje mi się delikatnie za trudna - szczególnie jeżeli ktoś nigdy nie programował. Dla kogoś zielonego bardziejszy będzie C. Rusz głową!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKompletny wykład z programowania w C. Idealne na 1. rok studiów i w ogóle dla każdego kto zaczyna swoją przygodę z programowaniem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajlepsza jaką można znaleźć w tym temacie. "Z Praty nawet miotła nauczyłaby się programować".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiektóre rozdziały czytałem kilka razy i pewnie niektóre przeczytam w przyszłości ponownie. Wykonałem ok 90 % ćwiczeń. Teraz w końcu skończyłem czytać "od deski do deski" dla pełnego uporządkowania wiedzy. Tak, jestem zadowolony z siebie :P
najlepsza książka do nauki C
najlepsza książka do nauki C
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka dla początkujących.
Bardzo dobra książka dla początkujących.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjna na początek nauki programowania.
Rewelacyjna na początek nauki programowania.