Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać287
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać7
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać12
LubimyCzytać11
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Głodny Jaś i żarłoczna Małgosia
Za siedmioma muchomorami i siedmioma robalami żyło sobie ciągle głodne rodzeństwo. Małgosia, w przeciwieństwie do Jasia, nie ulega dziecinnym fascynacjom larwami. Pozbawiona tego hobby, pewnego dnia kradnie klucze i otwiera historię, która prowadzi nas do pieca, tortu i ściętej głowy.
Kup Głodny Jaś i żarłoczna Małgosia w ulubionej księgarnii
Oceny książki Głodny Jaś i żarłoczna Małgosia
40 użytkowników ma tytuł Głodny Jaś i żarłoczna Małgosia na półkach głównych- Przeczytane 33
- Komiks 3
- 2018 2
- Komiksy 2
- Powieść graficzna 1
- Komiksy Polska 1
- Powieści graficzne/Komiksy 1
- 2021 1
Tagi i tematy do książki Głodny Jaś i żarłoczna Małgosia
Trzy dekady trzeciego obiegu. W hołdzie Prosiakowi Radosław Bolałek, Krzysztof Churski, Jarosław Ejsymont, Daniel Gizicki, Joanna Grzelczyk, Krzysztof Hain, Szymon Holcman, Jacek Jastrzębski, Kasia Kamieniarz, Łukasz Kowalczuk, Anna Krztoń, Paweł Kuliński, Kajetan Kusina, Jakub Kwiatkowski, Jerzy Łanuszewski, Paweł Mączewski, Łukasz Mazur, Filip Myszkowski, Piotr Nowacki, Andrzej Nowak, Przemysław Pawełek, Robert Sienicki, Michał Śledziński, Mateusz Smoter, Dominik Szcześniak, Paweł Timofiejuk, Marek Turek, Filip Wiśniowski, Zavka, Katarzyna Zawadka
Ciut #2 Parsley, sage, rosemary and thyme 6VCR, Martyna Bolanowska, Edyta Bystroń, Crumble, Agnieszka Czachór, Gasia, Krzysztof Nowak, Justyna Piastuch, Julia Płoch, Joanna Rzepecka, Magdalena Rzepecka, Stworek, Anka Waćkowska, Anna Wieszczyk, Olga Wieszczyk, Zavka, Katarzyna Zawadka, Bummers for breakfast
Польский комикс на фестивале «КомМиссия» в Москве (Komiks polski na festiwalu KomMissia w Moskwie) Tadeusz Baranowski, Janusz Christa, Jacek Frąś, Krzysztof Gawronkiewicz, Ernesto Gonzales, Marcin Jabłoński, Grzegorz Janusz, Maciej Jasiński, Sławomir Jezierski, Berenika Kołomycka, Tomasz Lew Leśniak, Piotr Machłajewski, Jacek Michalski, Jakub Rebelka, Grzegorz Rosiński, Marcin Rustecki, Andrzej Sawicki, Ryszard Siwanowicz, Rafał Skarżycki, Michał Śledziński, Marzena Sowa, Wojciech Stefaniec, Dominik Szcześniak, Benedykt Szneider, Bartosz Sztybor, Jerzy Szyłak, Paweł Timofiejuk, Tomasz Tomaszewski, Rafał Otoczak Tomczak, Przemysław Truściński, Dennis Wojda, Maciej Wojtyszko, Jerzy Wróblewski, Katarzyna Zawadka
Sliced (quarterly) Edyta Bystroń, Daniel Gizicki, Tomasz Kaczkowski, Tomasz Kontny, Anna Krztoń, Jerzy Łanuszewski, Jan Mazur, Piotr Nowacki, Barbara Okrasa, Grzegorz Pawlak, Tomasz Pstrągowski, Bartosz Sztybor, Dominika Węcławek, Leszek Wicherek, Mateusz Wiśniewski, Katarzyna Zawadka

Katarzyna Zawadka
Ilustratorka, autorka komiksów i graficzka. Absolwentka ASP w Warszawie. Laureatka nagrody za najlepszą grafikę w konkursie na Międzynarodowym Festiwalu Komiksu Boomfest w Rosji w 2013 r. oraz „Złotego Kurczaka” 2016 – nagrody komiksu niezależnego w kategorii Rysunek za komiks „Głodny Jaś i żarłoczna Małgosia”. Swoje prace publikuje w fanzinach polskich i zagranicznych.

![Okładka książki Mydło Wczoraj i dziś [2011-2015] Magda Brambor, Maja Demska, Renata Gąsiorowska, Henryk Glaza, Jakub Grochola, Maria Ines Gul, Anna Karolina Kaczmarczyk, Jarosław Kozłowski, Luddysta Peel, Julia Płoch, Norbert Rybarczyk, Michał Rzecznik, Andreas Schuster, Jacek Świdziński, Szymon Szelc, Ola Szmida, Mikołaj Tkacz, Jan Wawrzyniak, Alicja Wilkowska, Joanna Wojniłko, Piotr Wymysłowski, Katarzyna Zawadka, Xavier de Wolaj](https://s.lubimyczytac.pl/upload/books/4973000/4973793/910743-170x243.jpg)

OPINIE i DYSKUSJE o książce Głodny Jaś i żarłoczna Małgosia
Ciekawa, pokręcona historia, ze świetną, psychodeliczną warstwą graficzną.
Ciekawa, pokręcona historia, ze świetną, psychodeliczną warstwą graficzną.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdy ci smutno, gdy ci źle...
zabij kogoś i go zjedz.
Krótka, psychodeliczna historia, ukazująca dobrze znane przygody Jasia i Małgosi, lecz w oryginalnym wydaniu.
Jak ktoś nie jest pewien czy sięgać po tytuł, wystarczy spojrzeć na okładkę. Jeśli ktoś lubi taki klimat, od razu się spodoba, natomiast jeśli kogoś ta grafika zniesmaczyła, lepiej by ominął szerokim łukiem, bo w środku każda kolejna strona wchodzi na coraz to wyższe poziomy abstrakcji.
Kolory i kreska pięknie podkreślają panujący klimat.
Polecam
Gdy ci smutno, gdy ci źle...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tozabij kogoś i go zjedz.
Kompletna psychodelka; jakby autorka nażarła się tych grzybków, które pochłonął Jaś... :-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle narysowane przednie; bez pardonu i szczypania się, więc dodatkowa gwiazdka za odwagę!