Śledztwo lorda Remingtona

- Harlequin Romans Historyczny
- In Debt to the Earl
- 2017-08-03
- 2017-08-03
Kiedy sir James Remington dowiaduje się, że jego kuzyn został ciężko pobity za karciane długi, rozpoczyna prywatne śledztwo. Zamierza odnaleźć sprawców i pociągnąć ich do odpowiedzialności. Szybko okazuje się, że kuzyn przegrał z kapitanem Hansleighem, który jest znanym szulerem. James postanawia pokonać kapitana i jego popleczników ich własną bronią. Najpierw wygrywa znaczną sumę u Hansleigha, a następnie udaje się do niego, aby szantażem zmusić go do wyjawienia tożsamości napastników. Na miejscu spotyka jednak jego piękną córkę Lucy i wpada na znacznie lepszy pomysł?
Kup Śledztwo lorda Remingtona w ulubionej księgarni
Oceny książki Śledztwo lorda Remingtona
29 użytkowników ma tytuł Śledztwo lorda Remingtona na półkach głównych- Przeczytane 19
- 52 - 2023 1
- LEGIMI 1
- Kostiumowo 1
- Romans Historyczny 1
- Harlequin 1
- Romans 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Śledztwo lorda Remingtona
Naprawdę solidna 5. Szału nie było, ale po "Narzeczonej wikinga" nie wiem czy jeszcze coś mi się tak spodoba i pochłonie?
Tytułowy lord Remington rozpoczyna śledztwo, ponieważ jego kuzyn został mocno pobity za długi karciane. Po nitce, do kłębka, znajduje mieszkanie szulera, w którym mieszka córka oszusta. Lucy jest biedna jak mysz kościelna, przyjaźni się z młodym kieszonkowcem a zarabia na chleb grając na skrzypcach w przebraniu chłopca.
Lord oczywiście postanawia jej pomóc, zakochuje się, jest tradycyjne nieporozumienie, obrażanie się i godzenie.
Wątek kryminalny nie jest zły, jest nawet jakaś strzelanina, ucieczka, porwanie.
Szału nie było przy tej książce, ale nudy też nie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTytułowy lord Remington rozpoczyna śledztwo, ponieważ jego kuzyn został mocno pobity za długi karciane. Po nitce, do kłębka, znajduje mieszkanie szulera, w którym mieszka córka oszusta. Lucy jest biedna jak mysz kościelna, przyjaźni się z młodym...
Świetna książka. Bardzo przyjemnie i szybko się czyta. W sam raz, aby się odstresować od codzienności. Szczerze polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZgodne ze schematem. On – lord. Ona – dama. Spotykają się. Pojawiają się kłopoty. Rozwiązują je jednocześnie poznając się lepiej. Pojawia się zauroczenie i miłość. On się waha, ona by chciała ale się boi.
Lektura nadmiernie intelektualnie nie eksplatująca, wobec czego czyta się lekko, łatwo i przyjemnie. Kończymy, wzdychamy i...wracamy do rzeczywistości, gdzie kłopotów nikt za nas nie rozwiąże. Czasem żal.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLektura nadmiernie intelektualnie nie eksplatująca, wobec czego czyta się lekko, łatwo i przyjemnie. Kończymy, wzdychamy i...wracamy do rzeczywistości, gdzie kłopotów nikt...