Śledztwo lorda Remingtona

Okładka książki Śledztwo lorda Remingtona autora Elizabeth Rolls, 9788327629234
Okładka książki Śledztwo lorda Remingtona
Elizabeth Rolls Wydawnictwo: Harlequin, HarperCollins Polska Seria: Harlequin Romans Historyczny literatura piękna
Harlequin Romans Historyczny
In Debt to the Earl
2017-08-03
2017-08-03

Kup Śledztwo lorda Remingtona w ulubionej księgarnii

Oceny książki Śledztwo lorda Remingtona

OPINIE i DYSKUSJE o książce Śledztwo lorda Remingtona

Naprawdę solidna 5. Szału nie było, ale po "Narzeczonej wikinga" nie wiem czy jeszcze coś mi się tak spodoba i pochłonie?
Tytułowy lord Remington rozpoczyna śledztwo, ponieważ jego kuzyn został mocno pobity za długi karciane. Po nitce, do kłębka, znajduje mieszkanie szulera, w którym mieszka córka oszusta. Lucy jest biedna jak mysz kościelna, przyjaźni się z młodym kieszonkowcem a zarabia na chleb grając na skrzypcach w przebraniu chłopca.
Lord oczywiście postanawia jej pomóc, zakochuje się, jest tradycyjne nieporozumienie, obrażanie się i godzenie.
Wątek kryminalny nie jest zły, jest nawet jakaś strzelanina, ucieczka, porwanie.
Szału nie było przy tej książce, ale nudy też nie.

Świetna książka. Bardzo przyjemnie i szybko się czyta. W sam raz, aby się odstresować od codzienności. Szczerze polecam.

Zgodne ze schematem. On – lord. Ona – dama. Spotykają się. Pojawiają się kłopoty. Rozwiązują je jednocześnie poznając się lepiej. Pojawia się zauroczenie i miłość. On się waha, ona by chciała ale się boi.
Lektura nadmiernie intelektualnie nie eksplatująca, wobec czego czyta się lekko, łatwo i przyjemnie. Kończymy, wzdychamy i...wracamy do rzeczywistości, gdzie kłopotów nikt za nas nie rozwiąże. Czasem żal.

29 użytkowników ma tytuł Śledztwo lorda Remingtona na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Śledztwo lorda Remingtona na półkach dodatkowych

Okładka książki Skradzione pocałunki Diane Gaston, Deborah Hale, Elizabeth Rolls
Skradzione pocałunki Diane Gaston, Deborah Hale, Elizabeth Rolls
Okładka książki W letniej rezydencji Nicola Cornick, Joanna Maitland, Elizabeth Rolls
W letniej rezydencji Nicola Cornick, Joanna Maitland, Elizabeth Rolls

Cytaty z książki Śledztwo lorda Remingtona