Archie Greene i Klub Alchemików

Okładka książki Archie Greene i Klub Alchemików autora D. D. Everest, 9788378187035
Okładka książki Archie Greene i Klub Alchemików
D. D. Everest Wydawnictwo: Rebis Cykl: Archie Greene (tom 2) fantasy, science fiction
Archie Greene (tom 2)
Archie Greene and the Alchemists’ Curse
2016-08-30
2016-08-30
Agnieszka Jacewicz

Kup Archie Greene i Klub Alchemików w ulubionej księgarnii

Oceny książki Archie Greene i Klub Alchemików

OPINIE i DYSKUSJE o książce Archie Greene i Klub Alchemików

Sympatyczna pozycja dla młodych czytelników. Przygoda, zagadka i wspierająca się grypa przyjaciół.

Bardziej mnie wciągnęło niż pierwsza część. Polecam i czekam na kolejny tom!

Bardziej mnie wciągnęło niż pierwsza część. Polecam i czekam na kolejny tom!

Fragment recenzji z bloga: zatraceni w kartkach
Wiecie czego mi brakuje przy czytaniu tej książki? Kapelusza, peleryny i różdżki w ręce. Dzięki Everestowi znowu zapragnąłem szukać mojej sowy z Hogwartu, która powinna przyjść 6 lat temu!
To, że Archie pojawił się w świecie magii, wprowadziło dość duże zamieszanie. Nagle na jaw wyszło to, co od dawna było uśpione i tłumione. Teraz nikt nie jest bezpieczny, zwłaszcza Archie i jego przyjaciele. Wszystko dzieje się podczas inicjacji jego kuzyna, młodszego Thistle’a. Pora stawić czoło klątwie krążącej nad alchemikami!

[…]
Autor skonstruował książkę bardzo, ale to bardzo dobrze, niekorzystnie dla czytelnika, bo w momencie, który stawia milion pytań, na które odpowiedzi pojawią się pewnie w tomie trzecim! To nie jest książka, którą można smakować, delektować się, powoli przerabiać. Ją się po prostu zjada i to za jednym zamachem.
[…]

To co było niejasne z pierwszego tomu, w drugim zyskuje rozwiązanie. Tajemnice z przeszłości dostają szansę zaistnienia a magia wypływa z każdej strony litrami, ale nie przesadną ilością.

Podsumowując drugi tom przygód Archiego Greena powiem, że jest to świetna kontynuacja. Autor nie spuścił z tonu i pnie się dalej po sukces, który mam nadzieję kiedyś osiągnie a będzie nim to, że jego książki zostaną zauważone, przez szersze grono odbiorców. Oprócz niesamowitej treści znajdziemy tu rysunki, które bardzo ładnie komponują się z treścią książki.
Po całą recenzję zapraszam na bloga: zatraceni w kartkach

Fragment recenzji z bloga: zatraceni w kartkach

87 użytkowników ma tytuł Archie Greene i Klub Alchemików na półkach głównych
33 użytkowników ma tytuł Archie Greene i Klub Alchemików na półkach dodatkowych

D. D. Everest
D. D. Everest
D. D. Everest mieszka ze swoją rodziną, a także dwoma pięknymi kotami, w starym, pełnym zakamarków edwardiańskim domu pod Londynem, w pobliżu Ashdown Forest, pierwowzoru Puchatkowego Stumilowego Lasu. Kiedy nie pisze, trenuje młodzież w miejscowym klubie piłkarskim i bywa technikiem muzycznym w kolejnych rockandrollowych grupach swojego syna. Ale nie narzeka. W każdym razie nie tak bardzo. W wolnym czasie zajmuje się dziennikarstwem i pisaniem książek. Jego powieść, Archie Greene i sekret czarodzieja, trafiła na krótką listę kandydatów do National Book Award w kategorii literatury dziecięcej.

Cytaty z książki Archie Greene i Klub Alchemików

Dodaj cytat z książki Archie Greene i Klub Alchemików