Star Wars: Ruchomy cel. Przygody księżniczki Lei

- Moving Target: A Princess Leia Adventure
- 2015-11-16
- 2015-11-16
- Anna Hikiert-Bereza
Klęska na Hoth była bolesna dla rebeliantów. Rozproszyli się po galaktyce, uciekając przed złowrogimi oddziałami Imperium. Bojownicy o wolność wciąż jednak wierzą, że zwycięstwo jest możliwe, wystarczy tylko determinacja, odwaga i sprawne działanie.
Leii na niczym nie zależy bardziej niż na wyzwoleniu spod ucisku Imperium. Ale to przede wszystkim inni narażają własne życie dla sprawy. Księżniczka czuje się zbędna. Tym razem jednak postanawia wziąć sprawy w swoje ręce. Jest gotowa na ostateczne poświęcenie. Leia prowadzi grupę rebeliantów na niebezpieczną misję. Czy uda jej się zwyciężyć?
Kup Star Wars: Ruchomy cel. Przygody księżniczki Lei w ulubionej księgarni
Oceny książki Star Wars: Ruchomy cel. Przygody księżniczki Lei
178 użytkowników ma tytuł Star Wars: Ruchomy cel. Przygody księżniczki Lei na półkach głównych- Przeczytane 113
- Star Wars 10
- Star Wars 6
- Fantastyka 2
- Star wars 2
- 2016 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Star Wars: Ruchomy cel. Przygody księżniczki Lei
"Dawno temu, w odległej galaktyce..." Przygody z Uniwersum Star Wars dla prawdziwego fana. Dla mnie bardzo dobra książka. Ciekawe wątki, dobre postaci.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajlepsza historia z przygodówek o Wielkiej Trójce wydana przy okazji wychodzenia trylogii sequeli. Tym większy plus i zaskoczenie, gdyż w moich oczach Leia ma zawsze najnudniejsze historie, a tutaj było jednak całkiem ciekawie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOt taka szybka lekturka na dwa wieczory, taki lekki, starwarsowy przyjemniaczek dla odstresowania, ale czyta się całkiem przyjemnie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiło było po tylu latach przerwy od moich ulubionych bohaterów, powrócić do przygód Lei Organy :) Książka jak na literaturę młodzieżową napisana jest bardzo dobrze.
7/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to7/10
Niezła książka mi osobiście bardzo się podobała (może dlatego, że czytałem ją około 4 lata temu...). Ode mnie 7.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna niezobowiązująca opowieść ze świata SW, Leia i jej barwna gatunkowo załoga, w misji związanej wątkowo z Powrotem Jedi. Na plus, opisanych kilka barwnych światów, na minus długość opowieści.
Do przeczytania w jeden, długi wieczór.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDo przeczytania w jeden, długi wieczór.
Jeśli przebrnie się przez nudny początek, później jest już z górki. Autor idealnie czuje postać Lei, podkreśla jej najbardziej charakterystyczne cechy i jak na książkę dla młodszych czuć, że nie była pisana "na odwal się".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka ta jest łatwa, prosta i przyjemna.
Książka ta jest łatwa, prosta i przyjemna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednak polecam ją tylko fanom Star Wars, ponieważ jest to bardziej dodatek niż samodzielna historia.
"Star Wars: Ruchomy cel" to jedna z trzech nowych powieści opisująca losy bohaterów z klasycznej trylogii. Rozpoczyna się prologiem, którego akcja rozgrywa się tuż przez rozpoczęciem epizodu VII. Ale cała powieść jest wspomnieniem wydarzeń, które rozegrały się w przededniu rozpoczęcia ataku na drugą Gwiazdę Śmierci na orbicie Endora. Leia wyrusza w niebezpieczną misję o nazwie kodowej "Żółty Księżyc".
Swoją konstrukcją ten tomik przypomina typowy odcinek "Star Wars: Rebelianci" - czyli jest szybko, nijako i po łebkach. Właściwie niczego innego się nie spodziewałem. Załoga multikulturowa, aby było poprawnie politycznie, postacie przerysowane aż do bólu i także do bólu wtórne. Nawet czarne charaktery. Wszystko wydaje się jak jedna wielka kalka.
W zasadzie teraz, gdy jest już długo po premierze nowego filmu, jasne stało się, że powieści są pisane w podobnym stylu co nowy kanon. Czyli dla dzieci. Poziom został zaniżony o 1000%.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCienka (fabularnie i objetosciowo)
Cienka (fabularnie i objetosciowo)