Kolekcjoner śmierci

- Death collector
- 2007-01-01
- 2007-01-01
- Anna Klingofer
Kiedy Eddie "Doliniarz" Hopkins sięga do kieszeni George'a Archera po jego portfel, nie ma pojęcia, że zaprowadzi go to do mrocznego świata morderców, żywych trupów i złodziei plądrujących groby. George Archer nie jest bowiem przeciętnym obywatelem. Właśnie zaproponowano mu posadę w ściśle tajnym dziale znalezisk niesklasyfikowanych Muzeum Brytyjskiego, który bada wszystko, co dziwne i niemożliwe do wyjaśnienia. A w portfelu George?a znajduje się klucz do jednej z największych zagadek wszech czasów, tajemnicy ukrytej przez miliony lat. Eddie i George łączą siły, aby uciec przed zdeprawowanym geniuszem, pragnącym zdobyć klucz do tajemnicy i zrealizować swój przerażający plan. Pomaga im szanowany naukowiec, kustosz działu znalezisk niesklasyfikowanych sir William Protheroe oraz początkująca aktorka Elizabeth Oldfield. Razem muszą wygrać emocjonujący wyścig z czasem i rozwikłać zagadkę, zanim Londyn opanują przerażające stwory?
Kup Kolekcjoner śmierci w ulubionej księgarni
Oceny książki Kolekcjoner śmierci
229 użytkowników ma tytuł Kolekcjoner śmierci na półkach głównych- Przeczytane 181
- Z biblioteki 5
- 2012 2
- Posiadam, przeczytane 1
- Dzieciństwo 1
- ➤ Wyd.: Nasza Księgarnia 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kolekcjoner śmierci
Jak byłem w podstawówce to dobrze się to czytało. Przyjemna i łatwa młodzieżowa pozycja (chociaż trochę mroczna)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiesamowita książka, prawdopodobnie zainspirowana opowieścią o Frankensteinie. Jednak nie mogłam się skupić na słowach i kilkakrotnie musiałam czytać każdą linijkę, żeby zrozumieć, co jest tam napisane. Nie wiem, czy to wina książki, czcionki, czy po prostu czytam za dużo.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawa książka :) Pełna zagadek i ciekawych wydarzeń :)
Bardzo ciekawa książka :) Pełna zagadek i ciekawych wydarzeń :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNawet fajna książeczka do poczytania przed snem...
Nawet fajna książeczka do poczytania przed snem...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę przeczytałem ponieważ kosztowała mnie 5 zł :) Zakupu jednak nie żałuję :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy Eddie "Doliniarz" Hopkins sięga do kieszeni George’a Archera po jego portfel, nie ma pojęcia, że zaprowadzi go to do mrocznego świata morderców, żywych trupów i złodziei plądrujących groby.
George Archer nie jest bowiem przeciętnym obywatelem. Właśnie zaproponowano mu posadę w ściśle tajnym dziale znalezisk niesklasyfikowanych Muzeum Brytyjskiego, który bada wszystko, co dziwne i niemożliwe do wyjaśnienia. A w portfelu George’a znajduje się klucz do jednej z największych zagadek wszech czasów, tajemnicy ukrytej przez miliony lat.
Eddie i George łączą siły, aby uciec przed zdeprawowanym geniuszem, pragnącym zdobyć klucz do tajemnicy i zrealizować swój przerażający plan. Pomaga im szanowany naukowiec, kustosz działu znalezisk niesklasyfikowanych sir William Protheroe oraz początkująca aktorka Elizabeth Oldfield. Razem muszą wygrać emocjonujący wyścig z czasem i rozwikłać zagadkę, zanim Londyn opanują przerażające stwory…
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGeorge Archer nie jest bowiem przeciętnym obywatelem. Właśnie zaproponowano mu posadę w ściśle tajnym dziale znalezisk niesklasyfikowanych Muzeum Brytyjskiego, który bada...
Książka warta przeczytania, bardzo wciągająca. Są pewne zawiłe wątki, ale polecam jak najbardziej.