Bez pruderii. Czyli 50 twarzy Polaka w łóżku

Okładka książki Bez pruderii. Czyli 50 twarzy Polaka w łóżku autora Andrzej Depko, 9788377059265
Okładka książki Bez pruderii. Czyli 50 twarzy Polaka w łóżku
Andrzej Depko Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
2015-01-01
2015-01-01

Kup Bez pruderii. Czyli 50 twarzy Polaka w łóżku w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bez pruderii. Czyli 50 twarzy Polaka w łóżku

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bez pruderii. Czyli 50 twarzy Polaka w łóżku

Dosyć podstawowa książka, jeśli ktoś już wie coś o seksuologii, to raczej za wiele się z niej nie dowie. A o aseksualności lepiej dowiedzieć się z książki Anny Niemczyk. Ciekawe były przykłady historii pacjentów, szkoda, że było ich tak mało.

Książka jest wywiadem dziennikarek z seksuologiem na tematy związane z seksualnością człowieka. Poruszane są tutaj różnorodne tematy, takie jak dojrzewanie płciowe, problemy natury seksualnej, różne praktyki seksualne, masturbacja, seks w ciąży, zdrady, prostytucja, pedofilia i kilka innych.

Można tutaj znaleźć trochę ciekawych informacji podanych w przystępny sposób. Z kilku wad, można choćby wspomnieć o tym, że w rozdziale poświęconym przemocy wobec partnera autor pisze tylko i wyłącznie o przemocy mężczyzn wobec kobiet, co może sprawiać wrażenie, że przemoc w innych wariantach jest znikoma lub nieistniejąca. W rozdziale o homoseksualizmie powtarza też mit jakoby w starożytnej Grecji status homoseksualizmu był taki sam jak heteroseksualizmu, co jest nieprawdą, bo pobłażliwie traktowano tylko starszego aktywnego mężczyznę mającego młodego kochanka. Nie ma też co się dziwić, że jako seksuolog mający swój gabinet, wielokrotnie zachęca do kontaktu ze specjalistą w każdej sprawie.

Książkę czyta się lekko i szybko, składa się ona z wielu małych tematycznie podzielonych rozdziałów. O ile jest to pozycja popularnonaukowa, to kładzie ona bardziej nacisk na popularny z racji na formę.

Ciekawy wywiad z posiadającym olbrzymią wiedzę specjalistą na temat najbardziej interesujących aspektów związanych z seksem i seksualnością.

Książka to typowy wywiad, dostarczający wartościowych, lecz naukowych informacji prosto z gabinetu seksuologa oraz kilka trafnych historii pacjentów doktora Depko.

Ta pozycja to nie poradnik, ale też nie podręcznik do seksuologii. Doktor odpowiada na pytania bardzo szczegółowo i rzetelnie, ale przede wszystkim - przystępnie dla przeciętnego czytelnika.

Czytało się przyjemnie i jest to pozycja godna polecenia dla każdego, który chce zrozumieć ideę seksualności i samego seksu, poznać obszary, które są z nim związane i "ugryźć" temat z różnych stron- od orientacji seksualnych po podróże po sex-shopach.

Polecam:)

Ta pozycja to nie poradnik, ale też nie podręcznik do seksuologii....

170 użytkowników ma tytuł Bez pruderii. Czyli 50 twarzy Polaka w łóżku na półkach głównych
32 użytkowników ma tytuł Bez pruderii. Czyli 50 twarzy Polaka w łóżku na półkach dodatkowych

Okładka książki Seksuologia sądowa. Wiktymologia Andrzej Depko, Aleksandra Krasowska
Seksuologia sądowa. Wiktymologia Andrzej Depko, Aleksandra Krasowska
Okładka książki Seksuologia sądowa. Opiniowanie w sprawach cywilnych i nieletnich Andrzej Depko, Aleksandra Krasowska
Okładka książki Seksuologia sądowa. Opiniowanie seksuologiczne w praktyce Andrzej Depko, Aleksandra Krasowska
Okładka książki Seksuologia sądowa. Opiniowanie w sprawach karnych Andrzej Depko, Aleksandra Krasowska
Okładka książki Seksuologia sądowa. Teorie, modele, badania Andrzej Depko, Aleksandra Krasowska
Seksuologia sądowa. Teorie, modele, badania Andrzej Depko, Aleksandra Krasowska
Okładka książki Farmakoterapia zaburzeń seksualnych Andrzej Depko, Artur Mamcarz, Marcin Wełnicki
Andrzej Depko
Andrzej Depko
doktor nauk medycznych, neurolog, specjalista seksuolog, wiceprezes Polskiego Towarzystwa Medycyny Seksualnej, Członek Europejskiego oraz Światowego Towarzystwa Medycyny Seksualnej. Jest najpopularniejszym ekspertem w dziedzinie seksuologii, który uczestniczy w audycjach radiowych i telewizyjnych. W latach 2007-2012 w radiu Tok FM razem z Ewą Wanat prowadził audycję „Kochaj się długo i zdrowo”, która zaowocowała książka pod tym samym tytułem. Jest również autorem książki Chuć czyli normalne rozmowy o perwersyjnym seksie.

Okładka książki Dzieciobójczynie Bogdan Lach, Przemysław Słowiński
Dzieciobójczynie Bogdan Lach, Przemysław Słowiński
Okładka książki O rozkoszy Zbigniew Lew-Starowicz, Krystyna Romanowska
O rozkoszy Zbigniew Lew-Starowicz, Krystyna Romanowska
Okładka książki Wojny kobiet. Rzuciły wyzwanie sądom, policji i mafii Ewa Ornacka, Piotr Pytlakowski
Okładka książki Męskie sprawy. Życie, seks i cała reszta Agata Jankowska, Michał Pozdał
Męskie sprawy. Życie, seks i cała reszta Agata Jankowska, Michał Pozdał
Okładka książki Nowy alfabet mafii Ewa Ornacka, Piotr Pytlakowski