Zapomnieć o przeszłości

- 2015-10-21
- 2015-10-21
- 2015-02-03
- Ewa Ciszkowska
Dla Alexy ojciec był ideałem mężczyzny. Jej świat się zawalił, gdy odkryła, że nie jest jego jedyną rodziną. Nie mogąc wybaczyć zdrady zrywa z nim wszelkie kontakty. Teraz stara się poskładać swoje życie i określić tożsamość, zniszczoną ponurymi sekretami z przeszłości.
Caine Carraway to mężczyzna, który ma szansę wypełnić jej przyszłość. Fascynuje i pociąga Alexę.
Czy pozwoli jej zbliżyć się do siebie?
Czy zakochaną kobietę można tak łatwo zniechęcić?
Czy oboje połączy namiętność?
Kup Zapomnieć o przeszłości w ulubionej księgarni
Oceny książki Zapomnieć o przeszłości
3042 użytkowników ma tytuł Zapomnieć o przeszłości na półkach głównych- Przeczytane 2 087
- E-book 28
- 2019 20
- 2018 20
- 2015 17
- Romans 17

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zapomnieć o przeszłości
Intrygująca i blyskotliwa książka, warta przeczytania 📚
Intrygująca i blyskotliwa książka, warta przeczytania 📚
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKupiłam tą książkę przez przypadek w stokrotce za jakieś 11 zł i nie miałam do niej żadnych oczekiwań. Nie spodziewałam się że będzie tak dobra. Umiejętność budowania emocji przez autorkę bo niesamowita. Już dawno tyle razy nie zakuło mnie w klatce piersiowej z przykrych emocji wywołanych słowami na papierze. Jestem pewna że spróbuję przeczytać więcej książek tej autorki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdybym miała polecić jakiemuś sceptykowi romantycznej literatury lekturę na przełamanie niechęci do tego gatunku byłaby to zdecydowanie ta książka. Ciekawa historia, gorący romans oraz nieoczywiste, zawiłe stosunki międzyludzkie. Aż ciężko się oderwać!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam książki Samanthy Young. Urocze, a zarazem z namiętnymi scenami, chętnie się czyta.
To historia dwojga ludzi, którzy mieli bardzo dramatyczną przeszłość. Mimo, że poniekąd byli dla siebie wrogami, potrafili przezwyciężyć trudności i być dla siebie nie tylko przyjaciółmi. Ich historia wzruszyła mnie, ale i bawiła. Dialogi między nimi były sarkastyczne, zabawne ale i urocze.
To historia o miłości dwojga ludzi, którzy pokonali wszelkie przeciwności i poniekąd brak pewności co do tego, że zasługują na drugą osobę, że zasługują na miłość.
Piękna historia ukazującą, że mimo ciężkich przeżyć, dokywaniu czasem złych wyborów możemy w życiu osiągnąć coś wspaniałego. Możemy spotkać na swojej drodze kogoś, kto mimo tych wyborów, może nas pokochać i próbować naprawić wyrządzone w naszym życiu krzywdy.
Właśnie w książkach S.Young można dostrzec niesamowite piękno i głębie. Wtedy chce się czytać więcej i więcej, bo choć to nierealny świat, to chce się wierzyć że życie takie mogłoby być.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Zapomnieć o przeszłości' przeczytałam drugi raz, bo po tylu latach że nie pamiętałam o czym była. Fajnie byo do jej sięgnąć jeszcze raz.
Samantha potrafi o wiele więcej. Ta książka jest naprawdę słaba. Bije od niej nudna schematyczność, którą znamy już z wielu innych powieści. Główny bohater Caine jest nie do polubienia - niezdecydowany, mrukowaty, ale nie w jakkolwiek pociągający sposób, do tego dość toksyczny w swych zachowaniach względem głównej bohaterki. Trudno było mi kibicować tej parze. Do tego, Samantha uwielbia wplatać w fabułę jakieś wątki kryminalne, co jest moim zdaniem kompletnie zbędne i tutaj też było.
Plusem tej książki jest jej główna bohaterka, postać Effie oraz styl autorki. Jeśli chodzi o warsztat, to Samantha nigdy nie zawodzi, jej książki zawsze dobrze się czyta od tej technicznej strony, natomiast treść już nie dojechała do tego poziomu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążki tej autorki to w zasadzie strzał w dziesiątkę bo jeżeli chcesz przeczytać romans i dobrze się przy tym bawić to śmiało bierz każdą :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZapomnieć o przeszłości zaskoczyła mnie napięciem w którym mnie trzymała... do końca nie wiadomo jak się to skończy.... czyżby nie był szczęśliwego zakończenia.... przeczytajcie i sprawdźcie sami bo warto!!
Moja ulubiona książka z tej serii.
Moja ulubiona książka z tej serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo lubię Samanthę, ponieważ jej książki zawierają wszystko, co powinien zawierać prawdziwy romans. Chociaż czytając "Zapomnieć o przeszłości" przepadłam! To jest właśnie jedna z tych książek, która zawiera wątek erotyczny, kryminalny, romantyczny i dramatyczny - czyli to co ja uwielbiam najbardziej. Moim zdaniem wszystkie te wątki w jednej książce to hit murowany.
Alexa nie ma łatwego życia i przez błędy swojego ojca, ona sama także musi ponosić ich konsekwencje, ale jest silna i niezależna. Kiedy poznaje Caine'a jej życie diametralnie się zmienia, a przyczyną tego nie jest szalona miłość, której można było się spodziewać. Alexę i Caine'a łączy przeszłość, na którą obydwoje nie mają wpływu, a ich rodziny są w stałym konflikcie, ponieważ ogólna sytuacja rodzin jest skomplikowana i niestety połączona. Kiedy Caine odkrywa kim naprawdę jest Alexa, żywi do niej prawdziwą nienawiść, ale ich drogi się łączą kiedy Caine nieoczekiwanie proponuje Alexie pracę w swojej firmie. Alexa nie jest głupia i dobrze wie, że Caine miał na celu ośmieszyć ją, upokorzyć i zemścić się na niej za czyny jej ojca. Tylko czy rzeczywiście mu się uda? Plan wydaje się misterny i dopracowany w każdym calu, ale Caine nie przewidział jednej rzeczy, że Alexa jest bystra i potrafi się odpłacić.
Ta historia to najlepszy dowód na to, że między miłością a nienawiścią linia jest bardzo cienka, a rodzinne sekrety i tajemnice mogą wpłynąć na całe pokolenia i narobić wiele złego. Kolejna powieść Samanthy o tym, że jak zwykle miłość zawsze zwycięża, a nienawiść bardzo często może przerodzić się w miłość oraz o tym, że trzeba zawsze szukać dobra i przezwyciężać swoje lęki i łamać wewnętrzne bariery. Young to mistrzyni, która w swoich książkach pokazuje jak ważne jest być szczerym i to jak traktujemy innych. Wystarczy tak niewiele aby zmienić swoje życie i naprawić błędy, ale przede wszystkim powinniśmy umieć sami sobie wytykać błędy i umieć się do nich przyznać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAlexa...
Nie dobrnęłam nawet do połowy. Najgorsza książka, jaką miałam w ręku. Dziwne, biorąc pod uwagę, jak świetnie napisana jest np. seria on Dublin street
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW mojej wypożyczalni ebooków @czytamzlegimi jest 14 książek @authorsamanthayoung. Wszystkie są świetne i wciągające, ale jest wśród nich jedna, którą uważam za totalne nieporozumienie. Zapomnieć o przeszłości. Historia Alex i Caina. Akcja rozpoczyna się od sesji fotograficznej, gdzie Alex jest asystentką fotografa, a Cain to model, przy okazji bogaty biznesmen. Podczas rozmowy tej dwójki dochodzi do czegoś, czego efektem jest zwolnienie z pracy Alex. Po kilku dniach Cain postanawia przyjąć Alex do pracy jako osobistą asystentkę. No i się zaczyna. Ona dobra, on zły. Seksualne napięcie, az w końcu układ FWB. Wszystko idzie ok, aż do czasu, gdy Alex nie zakochuje się w Cainie. Wtedy on z niej rezygnuje, bo jak twierdzi "nie jest facetem dla niej". Potem ma miejsce coś, co na zawsze odmienia światopogląd Caina... Pomysł fajny, przyznaję. Ale fabuła rozwleczona. Wspólna przeszłość, którą dzielnik w końcu zaczyna rzygać. Jak to dobrze, że przygody z Young nie zaczęłam od tej książki, bo chyba byśmy się nie polubiły. A byłoby szkoda.
W mojej wypożyczalni ebooków @czytamzlegimi jest 14 książek @authorsamanthayoung. Wszystkie są świetne i wciągające, ale jest wśród nich jedna, którą uważam za totalne nieporozumienie. Zapomnieć o przeszłości. Historia Alex i Caina. Akcja rozpoczyna się od sesji fotograficznej, gdzie Alex jest asystentką fotografa, a Cain to model, przy okazji bogaty biznesmen. Podczas...