Kraina Jutra. Początek

Okładka książki Kraina Jutra. Początek autora Jonathan Case, Jeff Jensen, 9788364460302
Okładka książki Kraina Jutra. Początek
Jeff JensenJonathan Case Wydawnictwo: Dream Books Ekranizacje: Kraina jutra (2015) fantasy, science fiction
Before Tomorrowland
Kraina jutra (2015)

Kup Kraina Jutra. Początek w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kraina Jutra. Początek

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kraina Jutra. Początek

W tym roku podjęłam mocne postanowienie, że zmniejszę mój „stosik hańby” i wreszcie przeczytam książki, którym udało się zajmować tą jakże zacną listę najdłużej. I oto przyszedł czas na kolejną pozycję. Kupiona okazjonalnie za całe 7,99 zł zachęcała nie tylko ceną...

W przededniu wybuchu II wojny światowej tajne stowarzyszenie geniuszy, działające pod szyldem organizacji Plus Ultra, przygotowuje się do ujawnienia światu swoich odkryć. Ich plany próbuje pokrzyżować nie tylko grupa nazistów, ale także tajemnicza człeko-maszyna o nieznanych zamiarach. W między czasie Clara wraz z synem Lee przybywa do Nowego Yorku na I Światowy Kongres Science Fiction nie przeczuwając, jak ta wyprawa zmieni ich życie. I co z tym wszystkim wspólnego ma 10-letni Henry Stevens?

Lekka porcja sf będąca wstępem do disnejowskiej produkcji „Kraina Jutra”. Może bez dogłębnych szczegółów czy charakterystyki postaci, ale dzięki temu prosta w odbiorze. Bo umówmy się - Disney stawia na rozrywkę, nie na ambitne dzieła. Mimo to pozycja dość ciekawa i przyjemna w odbiorze. Smaczku dodaje krótki komiks zamieszczony na końcu książki.

Książka "Kraina jutra Początek" niezbyt mi się spodobała. Nie moja bajka. Liczyłam na bardziej rozbudowaną akcje, która sprawi, że nie będę mogła się od tej powieści oderwać. Możliwe, że dla osób będących w młodym wieku typu 12, 13lat będzie to super książka. Jeśli się nie przeczyta to się człowiek nie dowie.

Ta książka bardzo wzruszyła mnie z powodu raka mózgu Clary i było mi żal młodego Lee, który pomimo młodego wieku musiał opiekować się swoją chorą mamą. Tak naprawdę musiał szybciej dorosnąć i stać się odpowiedzialnym młodym mężczyzną. Chłopak mógłby poświęcić wszystko tylko po to by jego matka czuła się lepiej.

Według mnie ta książka ciekawie przedstawia wizję przyszłości, a losy bohaterów są interesujące. Szybko czyta się tę fantastyczną historię. Serdecznie polecam :)

Według mnie ta książka ciekawie przedstawia wizję...

405 użytkowników ma tytuł Kraina Jutra. Początek na półkach głównych
121 użytkowników ma tytuł Kraina Jutra. Początek na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kraina Jutra. Początek

Okładka książki Ktoś mnie pokocha. 12 wakacyjnych opowiadań Leigh Bardugo, Francesca Lia Block, Libba Bray, Cassandra Clare, Brandy Colbert, Lev Grossman, Nina LaCour, Stephanie Perkins, Veronica Roth, Jon Skovron, Jennifer E. Smith

Cytaty z książki Kraina Jutra. Początek

Dodaj cytat z książki Kraina Jutra. Początek