Szepty zmarłych

Okładka książki Szepty zmarłych autora Simon Beckett, 9788324153114
Okładka książki Szepty zmarłych
Simon Beckett Wydawnictwo: Amber Cykl: Dr David Hunter (tom 3) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Dr David Hunter (tom 3)
Whispers of the Dead
2014-12-03
2014-12-03
Sławomir Kędzierski

Kup Szepty zmarłych w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szepty zmarłych

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szepty zmarłych

Trzecia z kolei część cyklu z Davidem Hunterem jeszcze lepsza od poprzednich. Nie spodziewałem się że główny bohater będzie miał ręce dosłownie pełne roboty w tej części. Książka to mega zastrzyk adrenaliny dla czytelnika. Świetna książka którą polecam tym którzy mają mocne nerwy i żołądki.

Kolejna, trzecia z serii o doktorze Davidzie Hunterze. Kolejna lepsza od poprzedniczki. To są książki, które się czyta w w jeden wieczór. Nic odkrywczego, ot taka rozrywka z adrenaliną. Ale wciąga niesamowicie. Tym razem doktor wyjeżdża do USA i tam prowadzi śledztwo w sprawie okrutnego morderstwa. Tu trupów jest dużo, mnożą się zwłaszcza pod koniec historii. Mi najbardziej podobają się wątki kryminalistyczne, opisy w jaki sposób Hunter i inni dochodzą do różnych wniosków związanych z morderstwem. Wciągająca pozycja.

Nie wciągnęła mnie.

Nie wciągnęła mnie.

19179 użytkowników ma tytuł Szepty zmarłych na półkach głównych
3554 użytkowników ma tytuł Szepty zmarłych na półkach dodatkowych

Simon Beckett
Simon Beckett
Brytyjski dziennikarz i pisarz. Publikował m. in. w The Times, The Independent on Sunday, The Daily Telegraph i The Observer. Był już wcześniej autorem kilku powieści i nowel kryminalnych, jednakże większy rozgłos zyskał dopiero po wydaniu w 2006 powieści Chemia śmierci z gatunku thrillerów medycznych, której głównym bohaterem był David Hunter. Książka ta była nominowana do nagrody Złoty Sztylet, przyznawanej w gatunku powieści kryminalnych. Przygody Davida Huntera doczekały się kontynuacji w sequelu Zapisane w kościach.

Cytaty z książki Szepty zmarłych