W pogoni za Europą

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

34 użytkowników ma tytuł W pogoni za Europą na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł W pogoni za Europą na półkach dodatkowych

Okładka książki Polska przedwojenna Andrzej Barecki, Jan Łoziński, Janusz Tazbir
Polska przedwojenna Andrzej Barecki, Jan Łoziński, Janusz Tazbir
Okładka książki Ludzie i krasnoludki. Powinowactwa z wyboru Jerzy Axer, Tadeusz Budrewicz, Tadeusz Bujnicki, Renata Dźwigoł, Małgorzata Grzegorzewska, Renata Hołda, Ryszard Kantor, Jolanta Ługowska, Joanna Majchrzyk, Jolanta Sztachelska, Janusz Tazbir, Ryszard Waksmund, Danuta Waloszek, Iwona Węgrzyn, Jan Woleński, Violetta Wróblewska
Okładka książki Bracia polscy. Przewodnik Krytyki Politycznej Jakub Majmurek, Stanisław Obirek, Janusz Tazbir, praca zbiorowa
Okładka książki Kim są Polacy Agata Bielik-Robson, Przemysław Czapliński, Adam Michnik, Grzegorz Ryś, Janusz Tazbir, Joanna Tokarska-Bakir, Adam Zagajewski
Okładka książki Sandomierz - miasto między Wschodem a Zachodem Andrzej Buko, Krzysztof Burek, Tomisław Giergiel, Jerzy Kłoczowski, Henryk Samsonowicz, Jerzy Stępień, Ryszard Szczygieł, Janusz Tazbir, Marcin Walkowiak
Janusz Tazbir
Janusz Tazbir
Profesor historii, specjalista w zakresie historii kultury i ruchów religijnych w Polsce XVI i XVII wieku, w tym takich zjawisk jak reformacja i kontrreformacja oraz tolerancja w Polsce przedrozbiorowej. Długoletni pracownik Polskiej Akademii Nauk. Popularyzator wiedzy historycznej.

Cytaty z książki W pogoni za Europą

Dodaj cytat z książki W pogoni za Europą