Pupy, ogonki i kuperki

Okładka książki Pupy, ogonki i kuperki Maria Bulikowska, Mikołaj Golachowski
Okładka książki Pupy, ogonki i kuperki
Maria BulikowskaMikołaj Golachowski Wydawnictwo: Babaryba literatura dziecięca
zwierzęta ciekawostki dla dzieci

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Gęby, dzioby i nochale Maria Bulikowska, Mikołaj Golachowski
Gęby, dzioby i... Maria Bulikowska, M...

Dzieci ją uwielbiają, a ja jako rodzic dowiedziałem się kilka ciekawostek o innej stronie zwierząt.

Nieironicznie uśmiałam się.

Nieironicznie uśmiałam się.

Jeszcze raz i z ogromną stanowczością, polecam wszystkim, którzy mają ochotę na kapkę wiedzy, wspaniały humor i króciutkie opowiadanka. Ślicznie ilustrowane (Mroux),przystępnie opisane (wspaniałe pióro Mikołaja Gołachowskiego - aż dziw, ze ten pan jest doktorem - z zalożenia powinien zanudzać, a tutaj... - mistrzostwo pióra. A przekaz eko i biologiczny jest taki, ze zdziwiłabym się, gdyby w jego ślady nie poszło kilku młodych czytaczy.)

Jeśli znajdziecie audiobooka - to w ciemno brać. Wiktor Zborowski już dawno wyznaczył poziom nieosiągalny dla większości populacji. I za każdym audiobookiem to udowadnia.

Pełna opinia: https://nakanapie.pl/ksiazka/pupy-ogonki-i-kuperki/opinia/1546957

więcej Pokaż mimo to

Wiktor Zborowski swoim głosem wywołał uśmiech na mojej twarzy. Z miłą chęcią dałabym posłuchać dziecku a i dorosły ma ubaw.

idealna dla ciekawskich dzieci

idealna dla ciekawskich dzieci

Super ciekawa ksiazka dla dzieci o nietypowej tematyce. Wysoka wartosc merytoryczna i tez niejako tez przelamanie pewnych tabu :). "Czytalam" w formie audiobooka. Wiktor Zborowski jak zwykle nie zawiodl!

Jakiś czas temu moje oko przykuła książka, o charakterystycznym tytule „Pupy, ogonki i kuperki”. Czy książka była do kupra? W żadnym wypadku! 😁

Bardzo zabawna pozycja, nie tylko dla najmłodszych. Niesztampowa książka, która prezentuje zwierzaki od 🍑 strony!

Wydaje mi się, że to dobra porcja wiedzy zaprezentowana w przyjemny sposób. Sięgając po tę pozycję miałam nadzieję, że nie otrzymam suchej wiedzy przy której będę zasypiać i się nie myliłam!

Trzydzieści opowiastek o stworzeniach i ich zadkach. Pełna humoru i zabawnych ilustracji książka, w dodatku ujęta w prostych słowach.

"Są na tym świecie pupy, o których nie śniło się filozofom! Bo któż mógłby wymyślić pancerny tyłek australijskiego wombata? Albo alchemiczną pracownię, którą ma w pupie żuk bombardier? Jeśli dodamy do tego jeszcze fantazyjne ogony, to okaże się, że przyroda w pupach zwierzątek ukryła wiele fascynujących zjawisk i tajemnic! Poznajmy więc zwierzaki od pupy strony!"

więcej Pokaż mimo to

Jak zaczęliśmy słuchać audiobooka o 21:00 to już musieliśmy skończyć, i to nic, że młoda miała na ósmą do szkoły;D

Idealna jako chwila rozrywki dla dużych i małych. Naprawdę fajny pomysł i realizacja.

Polecam, zarówno dla dzieci jak i dla starszych czytelników.

Polecam, zarówno dla dzieci jak i dla starszych czytelników.

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać