Zabójcze piękno

- Heartstopper
- 2014-08-22
- 2014-08-22
- Anna Zielińska
W niewielkim Torrance żyło się do tej pory spokojnie i bezpiecznie. Gdy ginie młoda dziewczyna, piękna i pełna życia, na miasteczko pada strach. Atmosfera niepokoju narasta, kiedy zamordowana zostaje następna nastolatka. Z dziennika zagadkowego zabójcy wiemy, że to nie koniec koszmaru... Kto i dlaczego zabija najładniejsze dziewczyny w okolicy?
Autorka po mistrzowsku podsyca napięcie, opowiadając jednocześnie o życiu Torrance i jego mieszkańców. Za fasadą szczęśliwości kryją się tu zdrada, nietolerancja, kompleksy i paranoje. Czy to możliwe, by serii okrutnych zabójstw był winien nie tylko morderca?
Kup Zabójcze piękno w ulubionej księgarni
Oceny książki Zabójcze piękno
2082 użytkowników ma tytuł Zabójcze piękno na półkach głównych- Przeczytane 1 392
- Joy Fielding 13
- 2018 12
- Thriller/sensacja/kryminał 10
- 2014 10
- Kryminał 7

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zabójcze piękno
Morderczynią dziewczyn i Fiony jest Delilah- nastolatka gnębiona w szkole z powodu swojej otyłości.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna, ciekawa, klimatyczna, moja druga książka autorki, która bardzo przypadła mi do gustu, choć zabójcę dobrze wytypowałam już praktycznie na początku.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa, z nieprzewidywalnym zakończeniem.
Ciekawa, z nieprzewidywalnym zakończeniem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttps://www.kawaiksiazki.pl/2023/01/zabojcze-piekno-joy-fielding.html
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria z dreszczykiem, w małym miasteczku udziela się nastrój niepokoju i wzajemnych podejrzeń i ukrytych motywów po serii morderstw, a i tak finał zaskakuje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrafiłam na tą książkę przypadkiem, w zasadzie nie kojarząc autorki. Jednak początek był bardzo dobry, więc postanowiłam czytać dalej. Szczególnie podobały mi się rozdziały z pamiętnika mordercy. Momentami jest to trochę "high school drama" ale ogólnie polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria jakich wiele zostało zekranizowanych , zabójcę ciężko trafić bo autor podsuwa osoby. Postacie bardzo ładnie poprzestawiane, były ciekawe. Ciężko się oderwać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMój kolejny kryminał Joy Fielding.
Torrance na Florydzie, jestem małą miejscowością w której wszyscy się znają. Tu nie uchowają się żadne afery czy skandale, bo wszyscy o nich wiedzą. W tym pozornie nudnym miasteczku, gdzie wszyscy żyją w monotonii wydarza się tragedia - zostają znalezione zwłoki Liany Martin, popularnej nastolatki. To oznacza, że kończy się spokój w miasteczku a szeryf zmuszony jest zbadać sprawę.
Szeryf, człowiek wypalony zawodowy, otyły i sfrustrowany swoim życiem prywatnym, podejmuje śledztwo, aby znaleźć mordercę. Jednak okazuje się to nie być takie proste, bo morderca nie zostawia śladów. Jest też inny przypadek, który sprawia, że mieszkańcy wzmagają czujność. Wtedy sprawca postanawia zwalić winę na kogoś innego, kontynuując swój plan...
Zgadłam kto był tym mordercą. To nie było wcale takie trudne. Czytając te książkę przypomniały mi się lata szkolne - jak to rówieśnicy potrafią uprzykrzyć nam życie. Można mieć po tym depresję, myśli samobójcze, albo chęć zemsty. Jednak najgorsze było, że żadne z nauczycieli nie zrobił nic, żeby temu zapobiec.
Ta książka to doskonały powód, żeby nie zamykać oczu na to, gdy jesteśmy świadkami zła. Może gdyby było więcej reakcji na tego rodzaju sprawy, to wtedy nie miałyby prawa wydarzać się takie rzeczy jak w tej książce.
Mój kolejny kryminał Joy Fielding.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTorrance na Florydzie, jestem małą miejscowością w której wszyscy się znają. Tu nie uchowają się żadne afery czy skandale, bo wszyscy o nich wiedzą. W tym pozornie nudnym miasteczku, gdzie wszyscy żyją w monotonii wydarza się tragedia - zostają znalezione zwłoki Liany Martin, popularnej nastolatki. To oznacza, że kończy się spokój w...
Ciekawa i wciągająca. Na pewno sięgnę po kolejną pozycję Fielding.
Ciekawa i wciągająca. Na pewno sięgnę po kolejną pozycję Fielding.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak zwykle się nie zawiodłam na pozycji J.Fielding.
Jak zwykle się nie zawiodłam na pozycji J.Fielding.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawie skonstruowani bohaterowie, zakończenie zupełnie dla mnie niespodziewane - a mimo to nie było wcale "na siłę" ani nie miałam wrażenie że nie pasuje. Wręcz przeciwnie. Bardzo przyjemna pozycja.