Kopalnia - Sztuka futbolu

Okładka książki Kopalnia - Sztuka futbolu autora Alex Bellos, Paweł Czado, Ulrich Hesse, Wojciech Kuczok, Michał Okoński, Rafał Stec, Stefan Szczepłek, Marek Wawrzynowski, 9788388232244
Okładka książki Kopalnia - Sztuka futbolu
Michał OkońskiMarek Wawrzynowski Wydawnictwo: Kopalnia sport
sport
2014-01-01
2014-01-01

Kup Kopalnia - Sztuka futbolu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kopalnia - Sztuka futbolu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kopalnia - Sztuka futbolu

Dobra pozycja, nie wiedziałam o wielu rzeczach plus naprawdę dobrze są te felietony napisane.

Świetna książka dla prawdziwych fanatyków futbolu. Wprawdzie ma już kilka lat, ale większość tekstów w niej zawartych jest ponadczasowa.
Cała seria Kopalnia... to niezrównane źródło wiedzy piłkarskiej, którego brakowało na naszym rynku.
Polecam każdemu, kto interesuje się futbolem, nie tylko współczesnym.

Polecam każdemu, kto interesuje się futbolem, nie tylko współczesnym.

Seria "Kopalnia" ma znakomitą opinie, dopiero sięgam po jej treści. Nadrobiłem część pierwszą i niestety czuję spory niedosyt. Owszem, kilka tekstów robi mega wrażenie. Mam tu na myśli przede wszystkim opis Gmocha na nieudanym Mundialu przez Piotra Żelaznego czy życie odliczane Mundialami. Był też ciekawy tekst o podziałach w Bośnii czy tej ruskiej ofierze gwałtu rzekomego. Ale też jest cała masa tekstów, które są słabe. Być moze to przez to, że mam wiedzę na ten temat od lat, a ta pozycja z 2014 roku i nic nowego do mojego życia nie wniosła już. Szczepłek o wpisie na temat BRazylii to beznadzieja. Wierzę, że kolejne częśći "Kopalnii" będą znacznie lepsze ;)

313 użytkowników ma tytuł Kopalnia - Sztuka futbolu na półkach głównych
124 użytkowników ma tytuł Kopalnia - Sztuka futbolu na półkach dodatkowych

Stefan Szczepłek
Stefan Szczepłek
Polski dziennikarz i publicysta sportowy. Rodowity warszawiak. Znawca tematyki piłkarskiej. Pracował w "Sztandarze Młodych", "Piłce Nożnej", "Życiu Warszawy". Autor kilku publikacji nt. piłki nożnej. Obecnie pisze dla "Rzeczypospolitej" oraz jest ekspertem TVP Sport. Wybrane książki: "Strzał w dziesiątkę" (praca zbiorowa, MAW, 1986),"Deyna" (Dom Wydawniczy Grażyna Kosmala, 1996),"Moja historia futbolu" (tom 1-2, Presspublica, 2007-2008). Żona: Wanda, 2 dzieci: córka Marta i syn Jan.

Okładka książki Spalony Andrzej Iwan, Krzysztof Stanowski
Spalony Andrzej Iwan, Krzysztof Stanowski
Okładka książki Ja, Ibra. Moja historia Zlatan Ibrahimović, David Lagercrantz
Ja, Ibra. Moja historia Zlatan Ibrahimović, David Lagercrantz
Okładka książki Zasypany. Życie na zakręcie Paweł Hochstim, Igor Sypniewski, Żelisław Żyżyński
Zasypany. Życie na zakręcie Paweł Hochstim, Igor Sypniewski, Żelisław Żyżyński

Cytaty z książki Kopalnia - Sztuka futbolu