- hobby
- 1995-01-01
- 1995-01-01
- 32 min.
Jak uzyskać trójwymiarową iluzję. Para oczu i odrobina cierpliwości to wszystko, czego potrzeba, by móc "dojrzeć" trójwymiarowy efekt znajdującego się na okładce tek książki obrazu. Aby odkryć w sobie magiczne oko, należy skoncentrować wzrok tak, jakby się patrzyło na odległy przedmiot - nazywa się to "patrzeniem rozbieżnym". Łatwo to na przykład osiągnąć przez przystawienie książki do czubka nosa, a następnie bardzo, bardzo powolne oddalanie jej od twarzy. Nie należy koncentrować wzroku na obrazie - wystarczy poczekać, by znalazł się w miejscu zogniskowania wzroku. Innym sposobem jest skoncentrowanie wzroku na tym, co odbija się w błyszczącej okładce (np. lampa),a następnie zatrzymanie go na tym właśnie odbiciu. osiągnięcie oczekiwanego efektu może wymagać kilku prób. Należy być bardzo cierpliwym, a trójwymiarowe obrazy pojawią się w iście magiczny sposób.
Kup Disney. Magiczne oko. Trójwymiarowe iluzje stworzone przez N.E. Thing Enterprises w ulubionej księgarni
Oceny książki Disney. Magiczne oko. Trójwymiarowe iluzje stworzone przez N.E. Thing Enterprises
11 użytkowników ma tytuł Disney. Magiczne oko. Trójwymiarowe iluzje stworzone przez N.E. Thing Enterprises na półkach głównych- Przeczytane 6
- Gry i zabawy 1
- Już NIE posiadam 1
- Chcę mieć 1
- Dla Maryni 6+ (dziecięce) 1
Cytaty z książki Disney. Magiczne oko. Trójwymiarowe iluzje stworzone przez N.E. Thing Enterprises
Dodaj cytat z książki Disney. Magiczne oko. Trójwymiarowe iluzje stworzone przez N.E. Thing Enterprises
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Disney. Magiczne oko. Trójwymiarowe iluzje stworzone przez N.E. Thing Enterprises
Czy ten album w ogóle można oceniać jak książkę? Nie jestem pewien. Tekstu w zasadzie w nim nie ma - jest tylko krótka przedmowa i instrukcja, jak patrzeć, żeby zobaczyć. Poza tym, na album składają się wyłącznie trójwymiarowe ilustracje z postaciami w filmów Disneya. Nawet jednak, jeżeli to nie jest książka per se, to swego czasu był to hicior. Nadal potrafi sprawić dużo radości i w pełni zasługuje na te 7 gwiazdek.