Wartość życia. Lubuscy seniorzy - historie opowiedziane

- biografia, autobiografia, pamiętnik
- 2007-01-01
- 2007-01-01
Pomysłodawcy i realizatorzy projektu My Life, a wśród nich redaktorzy niniejszej książki oraz Anna Prażanowska, Monika Kononowicz, Susanne Maletzki,
Helga Grune i inni przedkładają Czytelnikowi, władzom regionu oraz społeczności województwa lubuskiego niniejszy tom. Powstał on w latach 2006-2007 na zakończenie projektu „Biografia”, w ramach którego oprócz całego szeregu zajęć, warsztatów,
kursów i spotkań z seniorami, spisanych zostało 30 biografii. Podzieliliśmy je na obszary tematyczne i prezentujemy w niniejszej publikacji. Są to ludzkie losy, czasami zwykłe, czasami zadziwiające, czasami spokojne, czasami dramatyczne. Ale prosimy,
żeby Czytelnik podczas lektury pamiętał, że nie tylko zaznajamia się z historiami życia sąsiadów, ale także otwiera okno na krajobraz, w którym na pierwszym planie są historyczne fakty, na drugim głębokie wymiary ludzkiej egzystencji, a na dalszym
nie przeszłość lecz przyszłość społeczeństwa, które musi mierzyć się z coraz nowymi wyzwaniami.
Kup Wartość życia. Lubuscy seniorzy - historie opowiedziane w ulubionej księgarni
Oceny książki Wartość życia. Lubuscy seniorzy - historie opowiedziane
Cytaty z książki Wartość życia. Lubuscy seniorzy - historie opowiedziane
Dodaj cytat z książki Wartość życia. Lubuscy seniorzy - historie opowiedziane
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wartość życia. Lubuscy seniorzy - historie opowiedziane