The World of Divergent: The Path to Allegiant

Okładka książki The World of Divergent: The Path to Allegiant autora Veronica Roth, 9780062300805
Okładka książki The World of Divergent: The Path to Allegiant
Veronica Roth Wydawnictwo: Katherine Tegen Books Cykl: Niezgodna (tom 2.5) literatura dziecięca
50 str. 50 min.

Kup The World of Divergent: The Path to Allegiant w ulubionej księgarnii

Oceny książki The World of Divergent: The Path to Allegiant

OPINIE i DYSKUSJE o książce The World of Divergent: The Path to Allegiant

Na półkach: , , , , , , ,

Jest to krótki dodatek do trylogii "Niezgodna", który szczerze jest zupełnie niepotrzebny. Nic dodatkowego nie wnosi. Kilka słów od autorki, quiz, dzięki któremu mamy dowiedzieć się do jakiej frakcji należymy oraz kilka słów o każdej z frakcji.

Quiz jest strasznie przewidywalny i od pierwszego pytania widać, które odpowiedzi należy zaznaczyć, by należeć do danej frakcji. Spodziewałam się czegoś ciekawszego. Plusem jest chyba tylko to, że jest taka krótka i nie trzeba się z nią długo męczyć.

Na półkach: , , , , , , ,

"Świat Niezgodnej. Droga do Wiernej" jest dodatkiem do trylogii "Niezgodna". Bardzo fajnie jest dowiedzieć sie więcej o wszystkich frakcjach, poznać ich manifesty no i oczywiście rozwiązać quiz :)
PS. To,że podoba mi się dodatek nie oznacza Veroniko Roth ,że Ci wybaczyłam uśmiercenie Tris...Życie jest wystarczające smutne i bez Twoich tragicznych zakończeń...

Na półkach: , , , ,

Niestety to kolejny beznadziejny dodatek tego cyklu na który nie warto wydawać pieniedzy. W środku znajdzie się krótki opis każdej frakcji, książkowa playlista, dodatkowo parę słów od autorki, test dla nas aby sprawdzic do jakiej frakcji nalezymy i pare cytatow z 3 tomu. Owszem można przeczytać z czystej ciekawości ale nie ma zbytnio po co. Jedyny plus tego, że to ma tylko 50 str.

639 użytkowników ma tytuł The World of Divergent: The Path to Allegiant na półkach głównych
61 użytkowników ma tytuł The World of Divergent: The Path to Allegiant na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki The World of Divergent: The Path to Allegiant

Okładka książki Kobold Guide to Worldbuilding, Volume 2 Keith Baker, Tobias S. Buckell, Banana Chan, Kate Elliott, Shanna Germain, Jeff Grubb, Gabe Hicks, Rajan Khanna, Ken Liu, Monty Martin, Kelly McLaughlin, Coral Alejandra Moore, Veronica Roth, Michael E. Shea, Gail Simone, Andrea Stewart, James L. Sutter, Ashley Warren
Veronica Roth
Veronica Roth
Amerykańska pisarka, autorka opowiadań i powieści. Najbardziej znana z debiutanckiej bestsellerowej trylogii „Niezgodna”, którą napisała jako studentka. Książka odniosła oszałamiający sukces i zdetronizowała „Igrzyska śmierci” na światowych listach bestsellerów.

Cytaty z książki The World of Divergent: The Path to Allegiant

Dodaj cytat z książki The World of Divergent: The Path to Allegiant