Pamiętnik nastolatki

- literatura młodzieżowa
- Pamiętnik nastolatki (tom 1)
- 2009-01-01
- 2009-01-01
"Nie wiem, czy jestem normalna...Kapcie zamiast glanów? Jacek czy Bartosz? Miłość do dwóch chłopaków jednocześnie? Rozlatujące się przyjaźnie czy zmyślone problemy? Normalna szkoła czy wstrętna buda? Dom...wariatów czy kochany domek? Czy tylko mnie się takie rzeczy przytrafiają? A Ty nie masz czasem podobnych kłopotów? Bo może mój pamiętnik jest także dla Ciebie. Nikt nas przecież lepiej nie zrozumie, niż my siebie nawzajem!!!" Natka
"Pamiętnik nastolatki" został laureatem konkursu wortalu literackiego Granice.pl w kategoriach: "Najlepsza książka dla młodzieży na jesienno-zimowe wieczory" oraz "Najlepsza książka dla młodzieży na Gwiazdkę".
Ilustracje Krystyna Mól.
Ilustracje Krystyna Mól.
Kup Pamiętnik nastolatki w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Pamiętnik nastolatki
2403 użytkowników ma tytuł Pamiętnik nastolatki na półkach głównych- Przeczytane 2 113
- Z biblioteki 22
- Pamiętnik nastolatki 10
- Dzieciństwo 9
- 2013 8

Opinie i dyskusje o książce Pamiętnik nastolatki
Przeczytałam ją już jako dorosła osoba. Choć moje nastoletnie lata były wcześniej niż głównej bohaterki, to potrafiłam odnaleźć wiele wspólnych cech. Przyjemnie się wracało do tych problemów i uczuć nastolatki.
Podoba mi się opis rodziny, ich wspólnych relacji.
Może niepotrzebnie była wtrącona kwestią religijna, domniemana rozmowa księdza z ateistą, gdzie ten drugi został pokazany jako przegrany, a dla mnie klapki na oczach piszącego go takiego pokazały.
Tak to fajna lektura dla nastolatek i nie tylko. A może dzisiejsze nastolatki coś by wyciągnęły z tej książki?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodoba mi się opis rodziny, ich wspólnych relacji.
Dzięki „pamiętnikowi nastolatki” rozwinęła się moja miłość do książek. Nawet pomimo tego iż nie jestem już nastolatką lubię wracać do tej serii mam do niej sentyment.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpodziewałam się czegoś gorszego ( ze względu na to że to książka z 2011 roku ) ale się pozytywnie zaskoczyłam. Bardzo fajne, lekka lektura.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspaniała książka. Bardzo lekko się czytało, ale treść nie jest płytka. Mega dobrze uchwycone faktycznie zachowania na i problemy nastolatków. Czytałam ją już jako osoba dorosła, ale i tak bardzo mi się podobała ❤️.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytałam tą książkę ponad rok temu, i sama muszę przyznac ta część okropnie mnie zanudzała, ale następne części są naprawdę warte przeczytania. Pamiętam jak siedziałam w kwietniu/maju tamtego roku i nie mogłam się oderwać od czytania tej książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam dwie części w ramach książek do biblioteki szkolnej, ale nasza Pani gdy nie wie nic o danej książce podrzuca mi do przeczytania. Sama książka jest jak tytuł sugeruje o pewnej nastolatce, która przeżywa swoje rozterki miłosne, z rodzicami, rodzeństwem i koleżankami. I powiem tak ponieważ jestem dorosła i troszeczkę męczyła mnie ta książka. Główna bohaterka mnie irytowała, ale w II części bardziej. Dla nastolatków idealna więc polecam czytać bo nie można oddać, że czyta się szybko książkę.
Przeczytałam dwie części w ramach książek do biblioteki szkolnej, ale nasza Pani gdy nie wie nic o danej książce podrzuca mi do przeczytania. Sama książka jest jak tytuł sugeruje o pewnej nastolatce, która przeżywa swoje rozterki miłosne, z rodzicami, rodzeństwem i koleżankami. I powiem tak ponieważ jestem dorosła i troszeczkę męczyła mnie ta książka. Główna bohaterka mnie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgnęłam po tą książkę po zobaczeniu filmiku promującego jednak nigdy mnie nie wciągnęła. Oczekiwałam od niej wyrazistej postaci, bo przeczytałam, że nosi glany, ale tego nie dostałam. Także mnie rozczarowała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNieskomplikowana, prosta w odbiorze seria przy której dobrze się bawiłam jako bodajże jedenastolatka. Wtedy codzienne życie Natalii, czy raczej Natki, porwało mnie i nie wypuściło aż do ostatniego tomu. Teraz jak o tym myślę, mam ochotę się skrzywić, ale wtedy bawiłam się przednio. Dlatego z sentymentu oceniam serię raczej wysoko, ale nie ma szans bym ponownie po nią sięgnęła, a także nie czuję chęci, by dokładniej wyrazić swoją opinię. Ot, przyjemne czytadło, ale raczej dla dzieci i młodej młodzieży.
Nieskomplikowana, prosta w odbiorze seria przy której dobrze się bawiłam jako bodajże jedenastolatka. Wtedy codzienne życie Natalii, czy raczej Natki, porwało mnie i nie wypuściło aż do ostatniego tomu. Teraz jak o tym myślę, mam ochotę się skrzywić, ale wtedy bawiłam się przednio. Dlatego z sentymentu oceniam serię raczej wysoko, ale nie ma szans bym ponownie po nią...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytałam lata temu, mając jakieś 13 lat. Mnie z wtedy książka się podobała, dobrze ją wspominam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to4-7 stycznia 2020 r.
4-7 stycznia 2020 r.