Zimowy dzień

Okładka książki Zimowy dzień autora Christina M. Butler, Tina Macnaughton, 9788323784302
Okładka książki Zimowy dzień
Christina M. ButlerTina Macnaughton Wydawnictwo: Egmont Polska Seria: Przygody Małego Jeżyka literatura dziecięca
30 str. 30 min.
literatura dziecięca
Przygody Małego Jeżyka
One's Winter Day
2007-11-06
2007-11-06
30 min.
Wanda Chotomska

Kup Zimowy dzień w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zimowy dzień

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zimowy dzień

Kolejna piękna dziecięca książeczka za nami. I kolejna, która jest wyjątkowa, ciepła w swojej wymowie i mądra. W tym przypadku po spotkaniu z jeżykiem dzieci uczą się, że dobro powraca i warto pomagać innym. Dla nas dorosłych to idealistyczny banał, ale dzieci dopiero odkrywające świat muszą skądś czerpać naukę. Poza tym historyjka jest napisana bardzo ładnym językiem, więc najmłodsi mogą się osłuchać z mową w pięknym wydaniu, ale bez zbędnego patosu. I oczywiście ilustracje, prześliczne, a dodatkowym atutem są elementy sensoryczne do dotykania dla maluszków. Całość jest ciepła, przesympatyczna, odpowiedniej długości, z obrazkami przyciągającymi wzrok i małe rączki. I takie właśnie powinny być książki dla dzieci :)

25 użytkowników ma tytuł Zimowy dzień na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Zimowy dzień na półkach dodatkowych

Okładka książki Zimowa noc Christina M. Butler, Tina Macnaughton
Zimowa noc Christina M. Butler, Tina Macnaughton

Cytaty z książki Zimowy dzień

Dodaj cytat z książki Zimowy dzień