Nawrócona wiedźma

Patrycja Hurlak Wydawnictwo: Wydawnictwo Diecezji Siedleckiej UNITAS religia
religia
2013-01-01
2013-01-01

Kup Nawrócona wiedźma w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nawrócona wiedźma

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nawrócona wiedźma

Lektura jest ciekawa, świadectwo Pani również. Momentami miałem jednak dyskomfort związany z wypływającym z lektury konserwatyzmem. Nie jest to minus książki, bo taki myślę był jej zamysł, lecz moje odczucie.

Tak średnio lubię świadectwa, ale to świadectwo mnie wciągnęło. Nie tylko dobrze przeprowadzony wywiad, ale także szczerość sprawiły, że książkę czytało się bardzo przyjemnie.

W trakcie wywiadu P. Hurlak mówi, że się nie będzie wymądrzać i nie chce moralizować, ale robi to ksiądz, który z nią rozmawia, przez nieco tendencyjne pytania. Niektóre są dość osobiste (jakie to ma znaczenie, z iloma mężczyznami rozmówczyni była związana? grunt, że wyciągnęła wnioski i nimi się dzieli). Niekiedy jednak pytania księdza są sensowne, zasadne, choć prowokacyjne. Np. to czy dręczenia demoniczne, których P. Hurlak doświadczała od dzieciństwa, nie były tylko wytworem jej wyobraźni.

Wartością tej książki jest świadectwo o spowiedzi – to nie tabletka na objawy choroby i bez konkretnych działań/decyzji łatwo się pogubić. I nic nie zmienić.
P. Hurlak mówi, że trzeba strzec pokoju i wolności, jakie daje bycie blisko Boga. Wartościowa jest też uwaga o rozumieniu własnej historii zranień i grzechów w świetle biblijnej historii zbawienia.

Świadectwo bardzo na te czasy.

413 użytkowników ma tytuł Nawrócona wiedźma na półkach głównych
92 użytkowników ma tytuł Nawrócona wiedźma na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nawrócona wiedźma

Cytaty z książki Nawrócona wiedźma

Dodaj cytat z książki Nawrócona wiedźma