Magija enochiańska. System magiczny oparty na przekazach od aniołów

- ezoteryka, senniki, horoskopy
- Enochian Vision Magick: An Introduction and Practical Guide to the Magick of Dr. John Dee and Edward Kelley
- 2013-09-30
- 2013-09-30
- Maciej Lorenc
Magija enochiańska, czyli system magiczny, który opiera się na przekazach od aniołów, spisany przez maga Johna Dee i jego współpracownika, medium Edwarda Kelleya - została rozpropagowana przez Aleistera Crowleya i jego Hermetyczny Zakon Złotego Brzasku.
Oto publikacja, która wprowadza w arkana tego systemu i porządkuje wiedzę o nim, na dodatek opierając się wyłącznie na oryginalnych manuskryptach. Książka prezentuje bardzo obszerny materiał, wzbogacony kilkudziesięcioma ilustracjami, a wszystko przekazane w bardzo przystępny sposób, co jest zasługą autora - Lon Milo DuQuette'a, który znany jest z lekkości języka i umiejętności przekazywania wiedzy. Dzięki temu ta publikacja to harmonijne połączenie klasycznej naukowości, praktycznych instrukcji magicznych i anegdotycznych opowieści.
Z książki dowiesz się między innymi: jakie były okoliczności powstania magiji enochiańskiej, czym jest księga Soyga czy anielski alfabet, czym są i jak pracować z Lamenem, Świętym Stołem czy Chorągwiami Wszechświata. To przystępny, interesujący, osobisty jednak przede wszystkim praktyczny podręcznik do magiji enochiańskiej i doskonały przewodnik po labiryncie tego systemu.
Dzięki odpowiedniej podstawie teoretycznej i skutecznym narzędziom praktycznym, masz szansę rozpocząć życiową przygodę!
Kup Magija enochiańska. System magiczny oparty na przekazach od aniołów w ulubionej księgarni
Oceny książki Magija enochiańska. System magiczny oparty na przekazach od aniołów
102 użytkowników ma tytuł Magija enochiańska. System magiczny oparty na przekazach od aniołów na półkach głównych- Chcę przeczytać 78
- Okultyzm 2
- Chcę kupić 1
- Zainteresowana (mieszane uczucia) 1
- 2 Posiadam 1
- NP Magia 1
Tagi i tematy do książki Magija enochiańska. System magiczny oparty na przekazach od aniołów
Cytaty z książki Magija enochiańska. System magiczny oparty na przekazach od aniołów
Dodaj cytat z książki Magija enochiańska. System magiczny oparty na przekazach od aniołów
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Magija enochiańska. System magiczny oparty na przekazach od aniołów
Oczywiście że język/alfabet anielski pokrywa się z angielskim ;) anioły mają nawet "Q", fju fju,anioły beletrystyczne mówią po an(g)ielsku,przecież to oczywiste.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tonie jest to typowa książka do czytania.. raczej bardzo dokładnie przedstawiony system..ktory najpierw mnie zafascynowal swoja złozonością, ukrytymi zaleznościami, symboliką, ale potem troche znuzyl.. Generalnie system skomplikowany i nawet cala masa rysunków nie zawsze pomaga. zdecydowanie ksiazka dla wytrwalych, ale przede wszystkim osob ktore juz troche znaja temat. Osobiście, najbardziej podobał mi się wstęp który przedstawia kontekst historyczny i pochodzenie systemu,
nie jest to typowa książka do czytania.. raczej bardzo dokładnie przedstawiony system..ktory najpierw mnie zafascynowal swoja złozonością, ukrytymi zaleznościami, symboliką, ale potem troche znuzyl.. Generalnie system skomplikowany i nawet cala masa rysunków nie zawsze pomaga. zdecydowanie ksiazka dla wytrwalych, ale przede wszystkim osob ktore juz troche znaja temat....