Miłość w domu obłąkanych

- literatura obyczajowa, romans
- Seria poplątanych serc
- 1992-01-01
- 1992-01-01
Bohater książki, młody lekarz psychiatra, który rozpoczyna pracę w szpitalu dla umysłowo chorych, zakochuje się bez pamieci w Ince - pracującej w tym samym szpitalu jako psycholog. Jest to miłość bezkrytyczna, zmysłowa, szaleńcza, tym bardziej dziwna, że dotyczy ona człowieka, który z racji swego zawodu powinien cechować się rozwagą. W główny wątek erotyczny, naszpikowany mocnymi scenami miłosnymi włączają sie pacjenci, ludzie z różnymi przypadłościami, którzy obsesyjnie obserwują rozwój romansu między ich lekarzem a młodą, piękną panią psycholog. Owa ingerencja pacjentów doprowadza do wielu dramatycznych, czy wręcz tragicznych zdarzeń.
Dużo tu wątków ukazujących patologiczne przypadki losów i charakterów ludzkich. Ale i one przecież pochodzą nie z wyobraźni autora, lecz z życia.
Nie polecamy tego tekstu bardzo młodym czytelnikom! Wiele jest tu bowiem "mocnych" epizodów erotycznych.
Autorem książki jest autentyczny lekarz psychiatra... z dużym talentem literackim.
Kup Miłość w domu obłąkanych w ulubionej księgarni
Oceny książki Miłość w domu obłąkanych
25 użytkowników ma tytuł Miłość w domu obłąkanych na półkach głównych- Przeczytane 17
- Poukładane 1
- Obyczajowe i romanse 1
- ... wydawnictwo Akapit- Edytor 1
- 0_Autorzy 1
- 1_Dłuższa chwila (100-200 ...) 1
- 2_Serie wydawnicze 1
- Romans 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miłość w domu obłąkanych
Autor Ludwik Międzyborski. Szpital psychiatryczny, jego personel i pacjęci. Można się zastanowić kto jest normalny. Miłość czy obsesja kieruje bohaterem...