Lawendowe dziewczyny

- The Wildwater Walking Club
- Maria Borzobohata-Sawicka
- Zaczytaj się
- przyjaciółki przyjaźń lawenda
Kiedy decydują się na wspólny wyjazd na festiwal lawendy, nawet nie spodziewają się, jak bardzo zmieni się życie każdej z nich.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Grzeczne kobiety nigdy nie przechodzą do historii.
- Jakie potężne drzewa - powiedziałam po chwili.
-To daglezja - oznajmiła Rosie.
-Doug Lezja? - powtórzyła Tess. - Chyba spotyka...
Teraz wiedziałam już, że najtrudniejszą częścią jakiegokolwiek treningu jest włożenie butów. Potem trzeba było tylko stawiać jedną stopę prz...
Rozwiń
Opinie [54]
Super. Inspirująca. Lekka. Nie koniecznie o naszych realiach, jednak to nie przeszkadza.
Pokaż mimo toPrzeczytałam w jeden wieczór. No półtora.
Chętnie sprawdziłabym co dalej u bohaterek.
Taka lekka poczytajka na jeden dzień. Sprawi, że czytając otuli Cię zapach lawendy w zimowy wieczór.
Pokaż mimo toMiałam nadzieję, że do szczęścia potrzebna jest tylko lawenda, a tu okazuje się, ze jednak facet jest również niezbędny. Miałam nadzieję na coś ciekawszego, ale powoli się przyzwyczajam, ze seria "Zaczytaj się" to powieści mocno średnich lotów. "Lawendowe dziewczyny" raczej ugruntowały tę opinię. Momentami zabawna, ale dla mnie nic poza tym.
Pokaż mimo toKsiążka ta będzie idealną pozycją dla osób które potrzebują wsparcia, pomocy w trudnych chwilach np. tak jak bohaterka która z dnia na dzień traci pracę i chłopaka. Opisy pól lawendy cudowne, zbawienna moc spacerów i rozmów ze znajomymi pokazuje ile jesteśmy w stanie zdziałać gdy przestajemy martwić się o błahe sprawy.Mnie jednak do końca nie zachwyciła- zbyt dużo...
więcejCzułam Lawendę
Pokaż mimo toKsiążka całkiem przyjemna. Lubię wszystko co w tle ma lawendę. Jeśli ktoś ma ochotę na lekka książkę o przyjaźni to na pewno się nie zawiedzie.
Pokaż mimo toNoreen niedawno straciła pracę i rozstała się z chłopakiem. Aby zwalczyć depresyjny nastrój, zaczyna spacerować. Codziennie. Wkrótce dołączają do niej sąsiadki Tess i Rosie.
więcejPodczas przechadzek przyjaciółki rozmawiają, dzielą się sekretami, zwierzają z problemów.
Bardzo sympatyczna książka. Ciekawa i miła opowiastka, lekko i przyjemnie się czyta :) Szczerze polecam na weekendowy relaks :)
Pokaż mimo toJak na takie babskie czytadło, to książka zręcznie napisana. Bez dłużyzn, bohaterki wcale nie takie banalne, jak to bywa.
Pokaż mimo toBez wartkiej akcji, bez wyraźnej historii, ale to wbrew pozorom plus tej książki- stanowi opis krótkiego, wyrwanego trochę z kontekstu, kawałka życia trzech bohaterek.
Lekka, przyjemna powieść o przyjaźni, miłości i o tym, że nigdy nie jest za późno. Pochłonęłam tę książkę w kilka dni, była taka, jakbym się spodziewała. Lekka, niewymagająca, ale nie tandetna i nudna. W książce poznajemy 3 kobiety, Noreen oraz jej 2 sąsiadki. Rosie i Tess. 3 kobiety z problemami życia codziennego. Praca, dzieci, dom. A jednak postanawiają codziennie...