Możesz uzdrowić swoje życie

Okładka książki Możesz uzdrowić swoje życie autora Louise L. Hay, 8386755601
Okładka książki Możesz uzdrowić swoje życie
Louise L. Hay Wydawnictwo: Medium zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
You Can Heal Your Life
1998-01-01
1998-01-01
Teresa Kruszewska

Kup Możesz uzdrowić swoje życie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Możesz uzdrowić swoje życie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Możesz uzdrowić swoje życie

Książka bardzo wartościowa, choć nie wszystko do mnie przemawia. Uświadamia jak wiele od nas zależy i jak uczyć się prawidłowego podejścia. Nie ze wszystkim się zgadzam ale jest to coś co warto przeczytać.
Myślę, że sporo osób znajdzie w niej coś dla siebie.

Myślę, że sporo osób znajdzie w niej coś dla siebie.

Książka Louise L. Hay towarzyszy mi od ponad roku. Wtedy wykryto u mojej mamy raka piersi. Ja żyłam od wypłaty do wypłaty, trudno było mi zaplanować wyjazd czy jakieś inne przyjemności. Podeszłam do niej z sceptycyzmem. Zaczęłam od końca czyli trudnego życia autorki.
Czytam niewielkie rozdziały. Afirmuję pozytywne nastawienie, dużo się zmieniło w moim życiu.
Głęboko uwierzyłam w to że to myśli i nastawienie kształtują nasz los. Kwestie finansowe poprawiłam i w ciągu roku wyjechałam na kilka wycieczek a konto bankowe na tym nie ucierpiało.

Jest to pozycja w której są odpowiedzi na wiele chorób, które dotyczą moich bliskich. Rozjaśnia w mojej głowie wszelkie wątpliwości.

"Możesz uzdrowić swoje życie" nie jest dla każdego. Na pewno nie do przeczytania od deski do deski.

Głęboko...

Książka wspiera w procesie budowania miłości własnej. Zawiera sporo afirmacji, które mogą pomóc w dochodzeniu do siebie i wybaczaniu.

1768 użytkowników ma tytuł Możesz uzdrowić swoje życie na półkach głównych
323 użytkowników ma tytuł Możesz uzdrowić swoje życie na półkach dodatkowych

Louise L. Hay
Louise L. Hay
Louise Lynn Hay (ur. jako Helen Vera Lunney) - amerykańska autorka poradników samorozwoju i książek motywacyjnych. Przyszła na świat w Los Angeles. W wieku 5 lat została zgwałcona przez sąsiada. Gdy miała 16 lat urodziła dziecko, które potem oddała do adopcji. W 1950 r. przeprowadziła się do Nowego Jorku, gdzie zaczęła pracę modelki. Na początku lat 70. XX zwróciła się mocno w kierunku wiary chrześcijańskiej. Założyła wtedy własny kościół - First Church of Religious Science. Praktykowała także medytację transcendetalną u boku Hindusa Mahesha Prasada Varmy (1918-2008) znanego jako Maharishi Mahesh Yogi. W 1977 r. zachorowała na raka szyjki macicy, i jak twierdzi wyzdrowiała w dużej mierze dzięki samej sobie. Jej poradniki przetłumaczono na 30 języków i sprzedano w ponad 50 milionach egzemplarzy. Louise L. Hay żyła 90 lat. Wybrane publikacje książkowe: "Heal Your Body: The Mental Causes for Physical Illness and the Metaphysical Way to Overcome Them" (1984, polskie wydanie: "Lecz swoje ciało. Psychiczne podłoża fizycznych dolegliwości i metafizyczne sposoby ich przezwyciężania", Wydawnictwo Rebirthing, 1993),"I Can Do It Affirmations: How to Use Affirmations to Change Your Life" (2004, polskie wydanie: "Możesz to zrobić! Jak korzystać z afirmacji, aby zmienić swe życie", Wydawnictwo Ravi, 2004),"Colors & Numbers: Your Personal Guide to Positive Vibrations in Daily Life" (2010, polskie wydanie: "Kolory i liczby", Wydawnictwo Medium, 2013). Mąż: Andrew Mackenzie Hay (1954-1971, rozwód).

Cytaty z książki Możesz uzdrowić swoje życie

Louise L. Hay Możesz uzdrowić swoje życie Zobacz więcej