Fantastyczny świat Tomka Łebskiego

- Brilliant world of Tom Gates
- 2013-01-01
- 2013-01-01
- Patryk Gołębiowski
Zabawne perypetie szkolne jedenastoletniego chłopca, Tomka Łebskiego. Tomek chodzi do piątej klasy szkoły podstawowej. Lubi rysować, łatwo daje się ponieść wyobraźni i nie może się skupić na lekcjach. Często kłóci się ze swoją starszą siostrą Danką, nie oddaje na czas prac domowych i lubi płatać figle przemądrzałemu koledze z klasy, Markowi. Tomek jest miłośnikiem zespołu rockowego 3PACZKA. Zainspirowany ich sukcesem zakłada z najlepszym przyjacielem Darkiem własny zespół o nazwie PZOMBIE. Chce w ten sposób zaimponować Asi, koleżance z klasy, która mu się podoba.
Tak zaczyna się pierwsza część perypetii Tomka Łebskiego.
Tekst przeplata się z zabawnymi czarno-białymi ilustracjami.
Kup Fantastyczny świat Tomka Łebskiego w ulubionej księgarni
Oceny książki Fantastyczny świat Tomka Łebskiego
303 użytkowników ma tytuł Fantastyczny świat Tomka Łebskiego na półkach głównych- Przeczytane 214
- Biblioteka 5
- Z biblioteki 4
- 2024 3
- 2020 2
- 2023 2
Tagi i tematy do książki Fantastyczny świat Tomka Łebskiego
Cytaty z książki Fantastyczny świat Tomka Łebskiego
Nazywam się Tomek Łebski. Kiedy nauczyciele nie świdrują mnie wzrokiem, lubię rysować i wymyślać sposoby, jak zdenerwować Dankę. Nauczyciele uważają, że łatwo się rozpraszam i "cierpię na niedobór koncentracji". To trochę niesprawiedliwe, bo w tej chwili jestem bardzo skupiony i intensywnie się zastanawiam, które ciastko zjeść najpierw.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Fantastyczny świat Tomka Łebskiego
Jest śmieszna, bardzo mi się podoba.
Jest śmieszna, bardzo mi się podoba.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna
Fajna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tolubię książki typu pamiętników jak dla mnie rewelacyjna
lubię książki typu pamiętników jak dla mnie rewelacyjna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy tom najśmieszniejszej serii od czasów "Dziennika cwaniaczka"!
Andy i Terry mieszkają w trzynastopiętrowym domku na drzewie. A ten domek jest najfajniejszy na świecie! Znajdziecie tu kręgielnię, oczko wodne pełne rekinów, tajne podziemne laboratorium oraz inteligentny piankomat, który podąża za człowiekiem krok w krok. Naprawdę, życie byłoby piękne, gdyby nie to, że dwaj kumple mają jeden dzień na napisanie nowej książki dla swojego wydawcy, Nochalskiej Księgarni… W dodatku ciągle coś im przeszkadza: latające koty, gigagoryle, milutkie syrenki, potwory morskie udające milutkie syrenki… Domek na drzewie po prostu pęka w szwach od niezapowiedzianych gości!
No, na co czekacie? Właźcie!
Pierwszy tom najśmieszniejszej serii od czasów "Dziennika cwaniaczka"!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAndy i Terry mieszkają w trzynastopiętrowym domku na drzewie. A ten domek jest najfajniejszy na świecie! Znajdziecie tu kręgielnię, oczko wodne pełne rekinów, tajne podziemne laboratorium oraz inteligentny piankomat, który podąża za człowiekiem krok w krok. Naprawdę, życie byłoby piękne, gdyby nie to, że...
Książka o paskudnym dzieciaku uprawiającym bullying na koledze i okropnym dla siostry. Obrzydliwe wzorce, ta książka jest po prostu szkodliwa. Nie powinno się jej czytać nawet gdyby była zabawna, ale nawet nie jest.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSłaba książka
Słaba książka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPołączenie Mikołajka i Koszmarnego Karolka takie skojarzenie:) Zabawna i fajnie wydana nie tylko dla dzieciaków.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest naprawdę zabawna. Ma ciekawą fabułę. Polecam też inne części przygód Tomka Łebskiego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna książka polecam
Bardzo fajna książka polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toForma książki jest zachęcająca, bardzo trafia do dzieci. Jest nowoczesna i zabawna. Złośliwość głównego bohatera, kłótnie z siostrą, szkoła, hobby, przyjaźnie - to wszystko jest bardzo życiowe. niejeden czytelnik powie "jestem/byłem tai sam".
Szkoda, że treść nie jest ani trochę ambitna. Ta książka może dostarczyć jakiejś rozrywki, ale trudno ją nazwać wartościową. Lektury szkolne w zasadzie wszystkie wydają się nudne w porównaniu z takim sposobem pisania, ale jednak to nie takie książki się pamięta.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzkoda, że treść nie jest ani trochę ambitna. Ta książka może dostarczyć jakiejś rozrywki, ale trudno ją nazwać wartościową. Lektury...