Fantastyczny świat Tomka Łebskiego

- Brilliant world of Tom Gates
- Tomek Łebski (tom 1)
- literatura dziecięca
- Patryk Gołębiowski
Zabawne perypetie szkolne jedenastoletniego chłopca, Tomka Łebskiego. Tomek chodzi do piątej klasy szkoły podstawowej. Lubi rysować, łatwo daje się ponieść wyobraźni i nie może się skupić na lekcjach. Często kłóci się ze swoją starszą siostrą Danką, nie oddaje na czas prac domowych i lubi płatać figle przemądrzałemu koledze z klasy, Markowi. Tomek jest miłośnikiem zespołu rockowego 3PACZKA. Zainspirowany ich sukcesem zakłada z najlepszym przyjacielem Darkiem własny zespół o nazwie PZOMBIE. Chce w ten sposób zaimponować Asi, koleżance z klasy, która mu się podoba.
Tak zaczyna się pierwsza część perypetii Tomka Łebskiego.
Tekst przeplata się z zabawnymi czarno-białymi ilustracjami.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [17]
Bardzo fajna książka polecam
Pokaż mimo toForma książki jest zachęcająca, bardzo trafia do dzieci. Jest nowoczesna i zabawna. Złośliwość głównego bohatera, kłótnie z siostrą, szkoła, hobby, przyjaźnie - to wszystko jest bardzo życiowe. niejeden czytelnik powie "jestem/byłem tai sam".
więcejSzkoda, że treść nie jest ani trochę ambitna. Ta książka może dostarczyć jakiejś rozrywki, ale trudno ją nazwać wartościową. Lektury...
Naprawde fajny śwat
Pokaż mimo toNie spodziewałam się, ze tak polubię Łebskiego Tomka, że ja "stara baba" będę się świetnie bawić czytając jego przygody.
więcejCo prawda nie jest to mój ukochany Mikołajek, ale to i dobrze, autorka nie starała się na siłę powielać schematów, wymyśliła zupełnie nową, oryginalna ale równie zabawną postać. Leń, zawadiaka, kombinator - nie można go nie lubić :)
Świetny przekład...
Ta książka bardzo fajna😃. Dlatego że Tomek Łebski👦ma śmieszne przygody.
Pokaż mimo toOpisuje je w dzienniku📕żeby czytelnicy 🙍♀️🙎♂️mogli je przeczytać🧟♀️🧟♂️ha ha.
"Fantastyczny świat Tomka Łebskiego" to książka, która rozśmieszy zarówno dzieci, jak i dorosłych. W sumie do przeczytania w kilka godzin, ponieważ większość treści to pomysłowe i zabawne ilustracje. Książka jest prowadzona w formie pamiętnika pisanego pod kryjomu, z obawy przed "wytrzeszczem" nauczyciela ;)
więcejSpotkałam się z opinią, że dzieci uwielbiają przygody koszmarnego...
bardzo mi się podobały rysunki Tomka, a cała książka była fantastyczna
Pokaż mimo tonie ma żadnej wymówki, żeby nie przeczytać tej książki! jest tak świetnie napisana, że jestem pewna, że każdy dzieciak - i nie tylko ją pokocha! teraz czekam na kolejną część tomka - o ile się ukaże, a oczekiwanie umili nam nowa książka, podoba do tomka - nie ze mną takie tere-fere! jest równie śmieszna i zabawna!
Pokaż mimo toSuper seria! Jedna z ulubionych!