Cuda Eucharystyczne: Eucharystyczne fenomeny w życiu świętych

- Eucharistic Miracles and Eucharistic Phenomena in the Lives of the Saints
- 2001-01-01
- 2001-01-01
- Tomasz Szczepańczyk
Książka opisuje 36 słynnych cudów eucharystycznych w historii Kościoła. Zjawiska Hostii zmieniających się w widzialne ciało, Hostii krwawiących, Hostii zmieniających się w kamień w ustach grzeszników, Hostii unoszących się w powietrzu i emitujących tajemnicze światło oraz wiele innych. Każdemu z opisanych cudów towarzyszy opowieść o okolicznościach, w jakich do niego doszło i opiniach ekspertów. Wiele z tych cudów trwa do dzisiaj, dając świadectwo prawdzie głoszonej przez Kościół o Przenajświętszym Sakramencie.
Ponadto książka zawiera rozdziały opisujące niezwykłe, a związane z Eucharystią, wydarzenia z życia świętych. Możemy w niej znaleźć informacje o lewitacjach, ekstazach, cudownym przyjmowaniu Ciała Pańskiego czy postach eucharystycznych, które towarzyszyły wiernym sługom Boga, od pierwszych chrześcijan, po współczesnych nam, takich jak św. Ojciec Pio, Anna Katarzyna Emmerich czy Teresa Neumann.
Kup Cuda Eucharystyczne: Eucharystyczne fenomeny w życiu świętych w ulubionej księgarni
Oceny książki Cuda Eucharystyczne: Eucharystyczne fenomeny w życiu świętych
29 użytkowników ma tytuł Cuda Eucharystyczne: Eucharystyczne fenomeny w życiu świętych na półkach głównych- Przeczytane 21
- Religia 3
- Duchowość 1
- Zbiory/Encyklopedie 1
- Religijne 1
- Znak zapytania 1
- Online 1
Tagi i tematy do książki Cuda Eucharystyczne: Eucharystyczne fenomeny w życiu świętych
Cytaty z książki Cuda Eucharystyczne: Eucharystyczne fenomeny w życiu świętych
Dodaj cytat z książki Cuda Eucharystyczne: Eucharystyczne fenomeny w życiu świętych
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cuda Eucharystyczne: Eucharystyczne fenomeny w życiu świętych
Zgrabny wybór udokumentowanych cudów w świecie katolickim. Przemyślana sekwencja rozdziałów i nienachalna narracja prowadzącą przez czas i geografie. Słaba jakość ilustracji. Mimo wad druku, czyta się jednym tchem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to†M
Powinna wystarczyć sama wiara, aby przeżywać realną obecność Boga w Eucharystii (Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli..."). Bóg jednak wychodzi nam na przeciw, bo słaba jest nasza wiara, i daje cuda eucharystyczne, dlatego ta książka, świadcząc o konkretnych przypadkach związanych z mocą obecności Jezusa w tajemnicy Eucharystii, pomaga wierzyć w tą niepojętą, ale działającą tajemnicę Jego obecności i miłości.
Bogu dzięki za tą książkę.
†M
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowinna wystarczyć sama wiara, aby przeżywać realną obecność Boga w Eucharystii (Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli..."). Bóg jednak wychodzi nam na przeciw, bo słaba jest nasza wiara, i daje cuda eucharystyczne, dlatego ta książka, świadcząc o konkretnych przypadkach związanych z mocą obecności Jezusa w tajemnicy Eucharystii, pomaga wierzyć w tą niepojętą,...