Złota książeczka nastawienia na tak

Okładka książki Złota książeczka nastawienia na tak autora Jeffrey Gitomer, 9788360652190
Okładka książki Złota książeczka nastawienia na tak
Jeffrey Gitomer Wydawnictwo: Studio Emka biznes, finanse
biznes, finanse
Little Gold Book of YES! Attitude: How to Find, Build, and Keep a YES! Attitude for a Lifetime of Success
2008-07-02
2008-07-02
Jarosław Madejski

Kup Złota książeczka nastawienia na tak w ulubionej księgarnii

Oceny książki Złota książeczka nastawienia na tak

OPINIE i DYSKUSJE o książce Złota książeczka nastawienia na tak

Bardzo konkretna i optymistyczna książka. Zainspiruje Cię, żeby mieć mentalność zwycięzcy, pracować mądrzej i ciężej.
Polecam ludziom sprzedaży, zwłaszcza!!
Monte Christo

Polecam ludziom sprzedaży, zwłaszcza!!
Monte Christo

Zazwyczaj nie wypowiadam się pisemnie po przeczytaniu dennej książki. Po prostu szkoda mi na to czasu, jest tyle świetnych rzeczy do przeczytania...
Ale tym razem nie mogłem się powstrzymać. "Złotą książeczkę nastawienia na TAK" dostałem od kogoś, kto zna autora osobiście. Ba, nawet przez pewien czas mieszkał w posiadłości pana Gitomera na Florydzie. Stąd wiem, że twórca książeczki ma zamiast oczu symbole dolara i niemal wszystko przelicza na brzęczącą monetę. Zaś najlepiej mu idzie nie wprowadzanie swoich niezwykle mądrych książkowych rad w życie, tylko po prostu... sprzedaż owych książek! Z samej sprzedaży, a także wykładów ma naprawdę górę pieniędzy.
Tak więc gdybym zakupił to dziełko plułbym sobie w brodę, że m.in. dzięki mojej naiwności reb Gitomer (autor jest pochodzenia żydowskiego; piszę bez złośliwości) pławi się w dostatku. A tak w nic sobie nie pluję, przestrzegam jedynie przed zakupem czy wypożyczeniem czegoś, co w polskich warunkach w ogóle nie zdaje egzaminu. Dodatkowy minus za lansowanie "swoich". Otóż pan Gitomer potępia wszelkie seriale TV jako ogłupiające (co w dużej mierze jest prawdą!),za wyjątkiem "Kronik Seinfelda". Spójrzmy na twórców tego serialiku - Jerry Seinfeld i Larry David. Dziękuję, nie mam więcej pytań.
Jedna gwiazdka to i tak za dużo.

Wracam do tej książki raz po raz, kiedy potrzebuje przypomnieć sobie, że od mojego nastawienia zależy niemal wszystko. Mogę być smutny, zgorzkniały, na nie lub mogę być szczęśliwy, uśmiechnięty i na tak. Wybieram nastawienie na TAK! :)

Ta książeczka jest wydana na papierze kredowym. Nie jest to książka typu przeczytaj i zapomnij. Lubię styl autora, obrazki, pozytywną energię i motywacyjne rady. Z chęcia polecam zakup własniej 'złotej książeczki', aby do niej wracać tak często, jak potrzebujemy motywacyjnej otuchy.

Sporo banału typu "pomyśl, a się stanie", aczkolwiek pocieszającego. Autor kreuje się na guru i wielokrotnie chce zachęcić (żeby nie powiedzieć wcisnąć)do zakupu jego książek i szkoleń.

31 użytkowników ma tytuł Złota książeczka nastawienia na tak na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Złota książeczka nastawienia na tak na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Złota książeczka nastawienia na tak

Cytaty z książki Złota książeczka nastawienia na tak

Dodaj cytat z książki Złota książeczka nastawienia na tak