Jak tworzyć własny wizerunek
Wydawnictwo: ABC nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- Image factor
- ABC
- 1996-01-01
- 1996-01-01
- 83-85148-67-1
- Alina Białkowska-Gużyńska
- psychologia biznesu komunikacja niewerbalna wizerunek samokształcenie sukces savoir vivre sposób ubierania się kreatywność asertywność dobre wrażenie prezentacja
Pracując ciężko, będąc sumiennym, godnym zaufania, punktualnym, nie zasłużysz na awans. Wykonując dobrze swoją pracę, robisz po prostu to, co do ciebie należy i za to ci płacą. Własny wizerunek, prezentacja i styl są czynnikami, które decydują o tym jak daleko zajdziesz.
Jak tworzyć własny wizerunek to książka dla ambitnych, pragnących wziąć w swoje ręce własną karierę. Napisana pod kątem potrzeb ludzi biznesu, udziela cennych porad, skłania do zastanowienia i studiów nad własnym wizerunkiem. Korzystając z osiągnięć psychologii behawiorystycznej uczy:
jak robić dobre wrażenie,
jak kreować swój wizerunek zawodowy,
jak "sprzedać" samego siebie,
jak zadbać o odpowiednią garderobę,
w co się ubrać i kiedy.