Jednoosobowa firma

Okładka książki Jednoosobowa firma autora Björn Lundén, Danuta Młodzikowska, 9788389537096
Okładka książki Jednoosobowa firma
Danuta MłodzikowskaBjörn Lundén Wydawnictwo: BL Info poradniki
poradniki
2009-01-01
2007-01-01

Kup Jednoosobowa firma w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jednoosobowa firma

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jednoosobowa firma

Dobra, ale nie w pełni aktualna. Mimo to przydatna - mamy wzory jak wypełnić dokumenty i wiele szczegółowych informacji, niestety ponad połowa nie przyda się większości z nas... Ale jako zbiór informacji o zakładaniu firmy w Polsce jest to porządna pozycja.

Książka "Jednoosobowa Firma" to dobry wstęp do rozpoczęcia prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce, opisany od strony podatkowej. Nie jest to poradnik, w którym znajdziemy złote rady i ciekawe rozwiązania, a bardziej zbiór przepisów dotyczących JDG przetłumaczonych na ludzki język. W mojej opinii jest to dobra pozycja dla osób planujących otworzenie działalności, którzy podejmą się tego wyzwania bez księgowego. Dla osób, które prowadzenie swoich rozliczeń planują powierzyć komuś doświadczonemu, część informacji zawartych w książce będzie zbędna, takie jak: opisy poszczególnych pozycji na deklaracjach podatkowych oraz VAT, szczegóły dotyczące prowadzenia księgi przychodów i rozchodów itp.
Mimo wszystko polecam - czytało się całkiem przyjemnie :)

Bardzo przydatna książka dla osób które stawiają pierwsze kroki w biznesie. Wszystkie dane aktualne. Gorąco polecam !

70 użytkowników ma tytuł Jednoosobowa firma na półkach głównych
28 użytkowników ma tytuł Jednoosobowa firma na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jednoosobowa firma

Cytaty z książki Jednoosobowa firma

Dodaj cytat z książki Jednoosobowa firma