Wracaj do domu, Karmelku

- literatura dziecięca
- Hurry Home, Candy
- 1973-01-01
- 1973-01-01
"(...) Był to zalękniony kundelek z ogonem zakręconym w trąbkę, bezdomny psina, a wyglądało na to, że i urodził się bezdomny. Krążył w ograniczonym obrębie wiejskiego terenu zaledwie kilka mil od miasta. Przywłaszczył sobie ten szmat ziemi potajemnie, ukradkowo, prawie na modłę dzikiego zwierzęcia. Domów było tu mało; gdzie domów jest mało, mało bywa i ludzi, a pies przecież bał się - bał się właśnie ludzi (...)"
Kup Wracaj do domu, Karmelku w ulubionej księgarni
Oceny książki Wracaj do domu, Karmelku
36 użytkowników ma tytuł Wracaj do domu, Karmelku na półkach głównych- Przeczytane 25
- Do kupienia 1
- Wishful Thinking 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wracaj do domu, Karmelku
Wspomnienie z dzieciństwa - cudna opowieść o psie
Wspomnienie z dzieciństwa - cudna opowieść o psie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWzruszająca opowieść, zwłaszcza dla miłośników zwierząt. Polecam!
Wzruszająca opowieść, zwłaszcza dla miłośników zwierząt. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo wzruszająca książka. Czytałam dziecku przez łzy! Wspaniała. Dawno nie czytałam tak dobrze napisanej książki. Mądra. Niesamowita intuicja autora co do uczuć psa. Dla miłośników lub posiadaczy zwierząt lektura obowiązkowa. Teraz książki każdy pisać może. Kiedyś jak widać pisarz musiał mieć to coś i potrafić pisać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytałam tę książkę, będąc jeszcze dzieckiem. Nie pamiętam dokładnie ile lat miałam, ale to były wczesne lata podstawówki.
Była to pierwsza poważniejsza książka, za którą się chwyciłam i, szczerze mówiąc, naprawdę do mnie trafiła. Od zawsze kochałam pieski, więc biorąc się za tę książkę nie sądziłam wtedy, że tak trudno będzie mi ją czytać. Mimo tego, że trochę popłakałam, od razu zakochałam się w tej książce.
Historia jest smutna, ale naprawdę warta przeczytania. Nie umiem napisać o niej nic więcej - zbyt wiele uczuć budzą we mnie wspomnienia z chwil, w których ją czytałam, bym była w stanie wykrzesać z siebie coś obiektywnego. Z ręką na sercu mówię jednak - czytaj, polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByła to pierwsza poważniejsza książka, za którą się chwyciłam i, szczerze mówiąc, naprawdę do mnie trafiła. Od zawsze kochałam pieski, więc biorąc się za tę książkę nie sądziłam wtedy, że tak trudno będzie mi ją czytać. Mimo tego, że trochę popłakałam,...