Kolekcja wiosenna

1997-01-01
1997-01-01
Ewa Kranowska
Dodany: 2011-08-03|Autor: Sebastian LaCroix
Na pokaz wiosennej kolekcji ubiorów wybijającego się nowego projektanta, lansowanego przez jeden z wielkich domów haute couture, zostają zaproszone do Paryża trzy modelki z nowojorskiej agencji Loring Models Management. Zarówno towarzysząca im Frankie Severino, jak i szefowa firmy, Justine Loring, która zza oceanu śledzi przygotowania do paryskiego pokazu, czują się odpowiedzialne za karierę zawodową dziewczyn, wkraczających w niebezpieczny świat wielkiej mody. Od tego, jak wypadnie prezentacja kolekcji wiosennej, mogą zależeć losy pięciu zaprzyjaźnionych ze sobą młodych kobiet, poszukujących swego miejsca w życiu, przyjaźni i miłości.

Kup Kolekcja wiosenna w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Kolekcja wiosenna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kolekcja wiosenna

Jestem zachwycona kolejną powieścią tej mistrzyni pióra - Judith Krantz. Książka napisana w przystępny sposób, język współczesny, wartka akcja, po drodze kilka wątków miłosnych, kilka tzw. "czarnych charakterów", splątane losy kilku bohaterów. A wszystko to się dzieje w cudownym miejscu Paryżu - stolicy mody. I pełne napięcia oczekiwanie, która z dziewcząt zostanie wybranką Lombardiego. Rewelacyjna powieść. Podkręca jeszcze bardziej ochotę na następne książki tej autorki.

104 użytkowników ma tytuł Kolekcja wiosenna na półkach głównych
35 użytkowników ma tytuł Kolekcja wiosenna na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kolekcja wiosenna

Judith Krantz
Judith Krantz
Judith Krantz zd. Tarcher, ur. 9 stycznia 1928 w Nowym Jorku),amerykańska pisarka; autorka licznych powieści dla kobiet, wielokrotnie filmowanych. Psychologiczno-obyczajowe romanse Judith Krantz zdobyły szturmem amerykański, a potem światowy rynek czytelniczy. Brawurowa akcja, interesujące tło, niebanalne sylwetki bohaterów to cechy, które odpowiadają na zapotrzebowanie czytelników szukających w lekturze dobrej rozrywki.

Koronka Shirley Conran
Koronka
Shirley Conran
Nie mogłam się zdecydować czy ocenić tę książkę na '' dobra '', czy '' przeciętna '' . Zdecydowałam się na '' dobra '', bo książka zła nie jest , chociaż mocno przeładowana , postaciami i zdarzeniami . Opis podpowiada że będzie jak u Hitchcocka , najpierw trzęsienie ziemi , a potem coraz ciekawiej . W wypadku tej książki , zgadza się tylko pierwsza część tego stwierdzenia . Pytanie " Która z was , dziwki , jest moją matką ? " , zdecydowanie może być trzęsieniem ziemi dla czterech przyjaciółek , kobiet sukcesu , którym zostało zadane . Niestety dalej wcale nie jest ciekawiej , jest standardowo tradycyjnie i bez zaskoczeń . Jest klasyczna historia czterech kobiet opowiedziana od ich początku , czyli od poznania przez wieloletnią przyjaźń . Dziewczynki Judy , Maximy , Kathe i Poganka poznały się w renomowanej szkole w Szwajcarii . Potem poznajemy koleje losów tych czterech przyjaciółek . Obracamy się w brudzie smrodzie i blichtrze wielkiego świata książąt , wielkich pokazów mody , wystawnych kolacji , reporterów wiodących pism , ale i wśród pornobiznesu , gwałtów , skrobanek , oszustw i sypianiem z kim popadnie . Ot '' Wielki Świat '' ! . To wszystko jest nawet ciekawe i zajmujące do czasu , bo ileż można czytać o tym jakiego rodzaju krewetki były jedzone na kolacji , albo z jakich lisów było futro . Za dużo postaci , za dużo kolacji , za dużo zdarzeń . Co w efekcie , w moim przypadku powoli prowadziło do znużenia . Wszak nawet najbardziej ulubiona czekolada jedzona na okrągło w końcu się znudzi . Tak więc , ode mnie ocena ledwo '' dobra '', bo książka mocno '' przedobrzona '' :)
Żona_Pigmaliona - awatar Żona_Pigmaliona
oceniła na68 lat temu
Grzechy Judith Gould
Grzechy
Judith Gould
"Grzechy" to jak pisze sama autorka książka w której akcja dzieje się wczoraj i dzisiaj. Wczoraj, to początek wojny, gdy 7-letnia Helena, jest świadkiem aresztowania matki, gwałtu na swojej starszej siostrze przez hitlerowców, morderstwa gdy brat zabija jednego z oprawców a potem ucieka razem z rodzeństwem do ciotki, która mieszka nad morzem na południu Francji.Niestety zostają złapani, jej malutka siostra jest torturowana, a potem z najstarszą siostra wysłani do Polski do obozu. I wtedy jako małe dziecko przysięga sobie, że zemści się na oprawcach. Ma do tego okazje dopiero po wielu latach, gdy spełnia się jej marzenie i zostaje bardzo bogatą kobieta właścicielką pisma o modzie ( wcześniej była modelką, kochanką hrabiego, miała dwóch mężów dzięki którym została bogatą kobietą). Jednego w życiu tylko jej brakowało...prawdziwej miłości, bo mężczyzna którego kochała, był dla nie nieosiągalny, mimo że też ją kochał. Dzisiaj...Helena zajęta pracą, kłopotami w firmie i swoją zemstą, nawet nie zauważa, że sama jest obiektem zemsty ludzi, którzy uważają, że ich skrzywdziła. Bardzo podobała mi się ta książka, szczególnie to co działo się wcześniej, czytałam z wypiekami na twarzy i ogromnym napięciem. Trochę mniej ciekawe były dla mnie to co dzieje sie dzisiaj, praca w wydawnictwie, kredyty, kłopoty w bankiem, ale za to romans współczesny był bardzo ciekawy.
basik - awatar basik

Cytaty z książki Kolekcja wiosenna

Dodaj cytat z książki Kolekcja wiosenna