False Gods

Okładka książki False Gods autora Graham McNeill, 9781849702720
Okładka książki False Gods
Graham McNeill Wydawnictwo: Black Library Cykl: Herezja Horusa (tom 2) fantasy, science fiction
Herezja Horusa (tom 2)
angielski

Kup False Gods w ulubionej księgarnii

Oceny książki False Gods

OPINIE i DYSKUSJE o książce False Gods

Herezji Horusa ciąg dalszy.
Pierwsza część cyklu czyli „Wywyższenie Horusa” uważam za świetną, niestety miałem spore obawy jako że rzadko udaje się utrzymać poziom w kolejnych częściach które siłą rzeczy są częściami środkowymi.
Bez owijania. Udało się. Jest nawet lepiej.
Horus który w pierwszej książce jest bardziej symbolem niż bohaterem tutaj jest już konkretną postacią z krwi i kości z konkretną historią i motywacją. Książka ma o wiele większy rozmach niż część pierwsza, o wiele mroczniejsze wątki i co ciekawe zważywszy że piszą różni autorzy - czuć podobne pióro, a jednocześnie całość jest lepsza od jedynki, co pachnie vibem „Imperium Kontratakuje”.
Pierwotnie miałem przeczytać tylko 3 części serii, ale już zamówiłem kolejne dwie a w planach jeśli ogólnie (dopuszczając drobne wpadki) poziom się utrzyma pewnie skończy się na tym, że łyknę całą kilkudziesieciotomową serię.
Ku chwale Imperatora.

Herezji Horusa ciąg dalszy.
Bez owijania. Udało się. Jest nawet lepiej.

Herezja kiełkuje. Do wszechobecnej wojny dołączyć wiec muszą rozterki bohaterów i nowe kierunki, w których uda się każdy z nich. Kto pozostanie lojalnym Imeratorowi? Kto nie porzuci dzieła Mistzra Wojny? I chociaż, w teorii, wiemy kto jest, czy też powinien być, dobry, a kto wyciąga rękę do Chaosu, to odpowiedzi nie są całkowicie jednoznaczne.
Człowiek, nawet największy, nie jest odporny na pokusy i podstępny i nigdy nie brakuje tych, co chcą to wykorzystać.
Dodatkowy plus za Filipa Kosiora ❤️

Człowiek, nawet największy,...

Baza

Baza

1606 użytkowników ma tytuł False Gods na półkach głównych
392 użytkowników ma tytuł False Gods na półkach dodatkowych

Okładka książki God-Machines David Annandale, Andy Clark, Graham McNeill, Ian St Martin, Gav Thorpe
Okładka książki Oko Terry Nick Kyme, Graham McNeill, Gav Thorpe
Oko Terry Nick Kyme, Graham McNeill, Gav Thorpe
Okładka książki Lupercals War Dan Abnett, Aaron Dembski-Bowden, Matthew Farrer, John French, Guy Haley, Nick Kyme, Graham McNeill, Rob Sanders, James Swallow, Gav Thorpe, Chris Wraight
Okładka książki Blood of the Emperor: An Anthology Mike Brooks, Andy Clark, David Guymer, Nick Kyme, Graham McNeill, Chris Wraight

Cytaty z książki False Gods

Dodaj cytat z książki False Gods