Krótkie teksty o sztuce projektowania

- technika
- 2011-01-01
- 2011-01-01
- 978-83-7453-998-2
Projektowanie graficzne jest dziś skomplikowaną i złożoną dyscypliną. Oprócz kreacji wizualnej wiedzionej intuicją, ale kontrolowanej funkcją i wewnętrzną logiką formy, na projekt mają wpływ różne dyscypliny. Teoria komunikacji i marketing, socjologia i psychologia postrzegania, techniki narracji i hipertekst, semiotyka wizualna i retoryka, systemy wizualne i metody typografii, historia komunikacji wizualnej i teoria koloru. Projektowanie jest wiedzione nie tylko talentem, ale przede wszystkim wiedzą.
Kup Krótkie teksty o sztuce projektowania w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Krótkie teksty o sztuce projektowania
110 użytkowników ma tytuł Krótkie teksty o sztuce projektowania na półkach głównych- Chcę przeczytać 72
- Design 4
- Grafika 2
- Posiadam i nie przeczytałem 1
- Jelonkowe 1
- Architektura 1
Tagi i tematy do książki Krótkie teksty o sztuce projektowania
Cytaty z książki Krótkie teksty o sztuce projektowania
Dotyk książki, poczucie w ręku jej ciężaru, szelest przewracanych stron, zapach papieru i farby drukarskiej - wszystkie te elementy tworzą kulturowy i semiotyczny kontekst dla lektury, dając odbiorcy ocenę całości, zanim zacznie czytać pojedyncze strony.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krótkie teksty o sztuce projektowania
Myślę, iż każdy kto ma coś wspólnego z projektowaniem czy też nawet amatorskim tworzeniem, które później upublicznia powinien zapoznać się z lekturą. Ten zbiór krótkich tekstów nie jest jakimś przepisem co do projektowania, ale poszerza horyzonty, a dziś niestety jeśli chodzi o estetykę i poziom bywa różnie, dlatego warto poczytać!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka uświadomiła mi, że typografia może być sztuką.
Książka uświadomiła mi, że typografia może być sztuką.