Wiedźma i czarodziej

- literatura dziecięca
- 1998-01-01
- 1998-01-01
- Lidia Sujczyńska
"Czytamy bez mamy" - to książeczki dla dzieci w wieku od 5 do 10 lat. Opowiadają one o przyjaźni i uczą, że trzeba pomagać innym. Każda z nich przypomina książkę dla dorosłych. Czytanie jej będzie dla dziecka wielką przyjemnością. Ułatwi to duża czcionka.
W Błękitnym Lesie żyją szczęśliwie wesołe zwierzęta - żółwica Śliweczka, króliki Myk i Smyk oraz wiele innych. Pewnego dnia przybywa do nich w odwiedziny czarodziej...
Kup Wiedźma i czarodziej w ulubionej księgarni
Oceny książki Wiedźma i czarodziej
30 użytkowników ma tytuł Wiedźma i czarodziej na półkach głównych- Przeczytane 25
- Dla dzieci 2
- Dziecionkowe 1
- Mama w Glanach - bajeczki i opowiastki dla małych mroków 1
- 2017 1
- Dziecięce 1
- Biblioteka 1
- Przeczytane więcej niż raz 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wiedźma i czarodziej
Bajka dla dzieci o tym jak to Mag odwiedza swoich leśnych przyjaciół w lesie. Podczas tej wizyty pojawia się zła czarownica i porywa maga. Piątka odważnych zwierząt biegnie na pomoc magowi by go uratować. Wyprawa kończy się sukcesem.
Bajka jak bajka nie musi być logiczna. Jednak zawiera to co najważniejsze. A mianowicie to, że pomimo strachy, przeszkód warto przezwyciężyć swoje słabości by pomóc przyjacielowi, bezinteresownie, nie ważne kim jest. Krótko mówiąc książka jest o przyjaźni i pomocy innym.
Córką, która jest właśnie na etapie, że nie chce już króciutkich książeczek dla dzieci czy też wierszyków była nią zachwycona.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBajka jak bajka nie musi być logiczna. Jednak zawiera to co najważniejsze. A mianowicie to, że pomimo strachy, przeszkód warto przezwyciężyć...
Durna i pełna absurdów.
Durna i pełna absurdów.