Jeszcze nie teraz

Okładka książki Jeszcze nie teraz autora Stanisława Domagalska, 8310075499
Okładka książki Jeszcze nie teraz
Stanisława Domagalska Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Seria: Przeczytaj, to Ciekawe literatura dziecięca
literatura dziecięca
Przeczytaj, to Ciekawe
1979-01-01
1979-01-01

Kup Jeszcze nie teraz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jeszcze nie teraz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jeszcze nie teraz

Wspaniałe, pełne życiowej mądrości opowiadanie o pierwszej, tej najczystszej i najbardziej sentymentalnej miłości. Ania i Piotr są w jednej klasie i oboje zakochali się w sobie na zabój. Ale, jak to w tym szczenięcym wieku bywa, wszystko i wszyscy są przeciwko nim: nauczycielka wpisuje Piotrkowi uwagę za wysyłanie na lekcji miłosnych listów do Ani, koledzy się z nich śmieją, a rodzice tylko gnają do sprzątania i odrabiania lekcji. Nasza para zatem postanawia... stać się ludźmi dorosłymi. Uciekają z domów i snują się ulicami miasta. Głodni, zziębnięci, zmęczeni, ale szczęśliwi, bo są razem. Jak się kończy ta historia nie powiem, ale finał jest rewelacyjny, jak zresztą cała ta niewielka książeczka!

Opowieść o jednym dniu z życia pary nastolatków, którzy postanowili zakosztować dorosłego życia.

10 użytkowników ma tytuł Jeszcze nie teraz na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Jeszcze nie teraz na półkach dodatkowych

Okładka książki Poczytaj mi, mamo. Księga trzecia Wiera Badalska, Stanisława Domagalska, Sławomir Grabowski, Ryszard Marek Groński, Maria Kowalewska, Tadeusz Kubiak, Hanna Łochocka, Małgorzata Musierowicz, Marek Nejman
Okładka książki Przyszywany dziadek Andrzej Damięcki, Stanisława Domagalska
Przyszywany dziadek Andrzej Damięcki, Stanisława Domagalska
Stanisława Domagalska
Stanisława Domagalska
Była reporterką i znaną pisarką literatury dla dzieci ("Coś", "Żegnaj smutku", "Przyszywany dziadek", "Jeszcze nie teraz"),tłumaczoną także na inne języki ("Trzy piętra zwyczajnych przygód", Kapeć"). Zakaz druku jej książek, jaki spadł na nią po podpisaniu listu w sprawie konstytucji w 1976 roku, sprawił, że "zamilkła" na długie lata. W 1981 dołączyła do zespołu "Tygodnika Solidarność". Po wprowadzeniu stanu wojennego redagowała w podziemiu "Tygodnik Wojenny" i "Przegląd Wiadomości Agencyjnych", którego była współzałożycielem. Oficjalnie pracowała i publikowała w "Powściągliwości i Pracy". W 1989 powróciła do "Tygodnika Solidarność", ale już na krótko. w 1991 roku podjęła pracę w Studio Filmowym Kronika, gdzie pracowała do końca życia. Na początku współpracowała przy Polskiej Kronice Filmowej. Później sama zaczęła robić filmy. Wyreżyserowała kilka ważnych filmów dokumentalnych (m.in. "Łódź podwodna", "Rozbitek", "Pomnik z wnętrzem"),przy wielu innych współpracowała ("Świadkowie", "Wybór Polski", "Powstanie zwykłych ludzi").

Cytaty z książki Jeszcze nie teraz

Dodaj cytat z książki Jeszcze nie teraz