Bóg nam zesłał vilcacorę

- zdrowie, medycyna
- 1999-01-01
- 1999-01-01
Dalszy ciąg bestsellera Vilcacora leczy raka. Zawiera przede wszystkim relacje lekarzy, którzy zetknęli się bezpośrednio z efektami leczenia chorób nowotworowych za pomocą tej południowoamerykańskiej rośliny. Całość łączy wypowiedzi i zapiski z podróży pięciu naukowców.
Kup Bóg nam zesłał vilcacorę w ulubionej księgarni
Oceny książki Bóg nam zesłał vilcacorę
24 użytkowników ma tytuł Bóg nam zesłał vilcacorę na półkach głównych- Chcę przeczytać 15
- Ziółka (w tym herbata) 1
- Może kiedyś... 1
- Zdrowie 1
- Zdrowie medycyna_zioła_diety 1
- Mam lecz nie będę czytać 1
- Domowa biblioteczka 1
- Na sprzedaż 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bóg nam zesłał vilcacorę
W mojej opinii książka nieco niedoceniana. Jest to rozbudowany reportaż na temat wypraw Polaków do Amazonii śladami polskiego salezjanina, które pracując z indianami odkrył dla nas wiele roślin. Dziś korzeń Maca można kupić w wielu sklepach, jest znany jako suplement, ale kto wie jak to się zaczęło ? Jak stosowali go rdzenni mieszkańcy Peru itp.
Książka daje do myślenia i zachęca do własnych poszukiwań.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka daje do myślenia i...
Vilcacora roślina lecznicza, która wspomaga leczenie chorób nowotworowych. Tak grupa lekarzy z Polski, ale na zlecenie Wielkiej Brytanii w tamtych czasach poleciała do Ameryki Północnej. Zebrała materiały w szpitalu w Limie i od Indian to oni pomagają tamtejszym lekarzom. I to oni leczą tą rośliną chorych na raka. Większość pacjentów wychodzi z niego. I to potwierdzili lekarze.
"Queros w zasadzie nie chorują. Ziół andyjskich nie zażywają w celach leczniczych, ale profilaktycznie. Te rośliny, których z uwagi na surowy klimat sami nie mogą uprawiać, kupują u innych Indian. Osoby udające się w długą podróż w celu przywiezienia życiodajnej rośliny, nazywane są "amautashiani" i otaczane w społeczności Queros orgromnym szacunkiem" Polecam !!!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam książkę po raz drugi (zapomniałam, że ją czytałam fiu, fiu) i nawet mi się podobała. Nie lubię za to takiej formy (reportaż/wywiad). Dobrze się czytało, bliżej poznałam vilcacorę i inne rośliny amazońskie (nazw nie zapamiętałam "chuchu-co?").