Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej

Okładka książki Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej autora Charles Taylor, 8301131349
Okładka książki Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej
Charles Taylor Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN Seria: Biblioteka Współczesnych Filozofów filozofia, etyka
filozofia, etyka
Biblioteka Współczesnych Filozofów
Sources of the Self. The Making Modern Identity
2010-12-01
2010-12-01

Kup Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej w ulubionej księgarnii

Oceny książki Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej

OPINIE i DYSKUSJE o książce Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej

Fenomenalna rozprawa.

Fenomenalna rozprawa.

126 użytkowników ma tytuł Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej na półkach dodatkowych

Okładka książki Człowiek w nauce współczesnej. Rozmowy w Castel Gandolfo Ernst-Wolfgang Böckenförde, Gerhard Ebeling, Hans-Georg Gadamer, Aleksander Gieysztor, Emmanuel Le Roy Ladurie, Emmanuel Levinas, Robert Spaemann, Charles Taylor, René Thom, Józef Tischner, Carl Friedrich von Weizsäcker
Okładka książki The Identities of Persons Daniel C. Dennett, Harry Gordon Frankfurt, George Graham, David Lewis, Derek Parfit, Terence Penelhum, John Perry, Georges Rey, Amélie Oksenberg Rorty, Sydney Shoemaker, Charles Taylor, David Wiggins, Bernard Williams, Daniel de Sousa
Charles Taylor
Charles Taylor
Kanadyjski filozof, profesor na Uniwersytecie McGill w Montrealu. Postuluje tożsamość zbiorową społeczności, jest klasyfikowany jako zwolennik komunitaryzmu. Jest obecnie jednym z najbardziej znanych filozofów, również na terenie nauk społecznych i humanistycznych. W 2007 roku został uhonorowany prestiżową Nagrodą Templetona.

Cytaty z książki Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej

Dodaj cytat z książki Źródła podmiotowości. Narodziny tożsamości nowoczesnej