Woda. Obraz energii życia

- albumy
- 水からの伝言: 世界初!! 水の結晶写真集 / Mizu Kara-no Dengon: Sekaihatsu! Mizu-no Kesshō Shashinshū
- 2008-01-01
- 2008-01-01
- Jacek Mendyk
Ta książka, bogato ilustrowana zdjęciami kryształów zamrożonej wody, udowadnia sensacyjną tezę, że woda ma właściwość zapisywania w swojej strukturze dźwięków, obrazów i emocji. Autor analizuje, jaki wpływ na nasze życie ma woda, z której korzystamy na co dzień ta w kranach i studniach i która nas otacza w rzekach, jeziorach, stawach; w jaki sposób woda odzwierciedla nasze działania, myśli, intencje; co zrobić, by woda była czysta i przyjazna ludziom. Książka odkrywa przed nami nowe obszary energii życia, zapisane w wodzie. Energię tę, jak dowodzi Masaru Emoto, możemy świadomie kształtować, myśląc o wodzie, z której korzystamy, czyniąc przez to życie lepszym, a nasz świat bardziej przyjaznym.
Kup Woda. Obraz energii życia w ulubionej księgarni
Oceny książki Woda. Obraz energii życia
190 użytkowników ma tytuł Woda. Obraz energii życia na półkach głównych- Chcę przeczytać 161
- Książki do kupienia 1
- Zdrowie 1
- 19 h 1
- Nauka 1
- E-półka 1
- Poradniki, Popularnonaukowe 1
- X Zdrowie 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Woda. Obraz energii życia
Kolejna propaganda Falun Gong, jakieś pseudobrednie i wodzie, ot można to potrakotwać jako album z ładnymi zdjęciami ale rozdziały o tym, że woda reaguje na muzykę Beethovena to pseudonauka w najczystrzej postaci!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli woda zmienia swój wygląd pod wpływem słów, otoczenia, muzyki, to jak wyglądamy w środku?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWarto zastanawiać się, co fundujemy własnemu ciału. Książka zawiera ilustracje kryształów wody poddawanych oddziaływaniu różnych czynników. Negatywne emocje, przykre słowa sprawiały, że piękne kryształy wody zmieniały się w brzydkie i rozpadające się....