Francuski jedwab

- 1995-01-01
- 1995-01-01
- 83-7129-144-2
- Mariusz Ferek
Piękna rudowłosa Claire Laurent, właścicielka firmy Francuski Jedwab, projektującej i szyjącej oryginalną, seksowną damską bieliznę, jest podejrzana o morderstwo. Jego ofiarą padł fanatyczny kaznodzieja, zwalczający wszelkie przejawy erotyzmu w życiu publicznym. Prowadzący śledztwo młody asystent prokuratora okręgowego poważnie traktuje swoje obowiązki, mimo to między nim a Claire nawiązuje się sympatia, która przekształca się w gorące uczucie. Kiedy wreszcie znaleziono zabójcę, nieoczekiwanie przyznaje się do popełnienia zbrodni dotychczasowa podejrzana. Czy jednak kochający mężczyzna uwierzy w jej winę?
Kup Francuski jedwab w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Francuski jedwab
281 użytkowników ma tytuł Francuski jedwab na półkach głównych- Przeczytane 154
- Sandra Brown 4
- 2018 3
- 2020 2
- Romans 2
- 2025 2

Opinie i dyskusje o książce Francuski jedwab
Typowe romansidło. Męczyłam, męczyłam aż skończyłam. Uffff.....
Typowe romansidło. Męczyłam, męczyłam aż skończyłam. Uffff.....
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobry romans z wątkiem kryminalnym.
Bardzo dobry romans z wątkiem kryminalnym.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednym słowem zmęczyłam.
Jednym słowem zmęczyłam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo jest moja trzecia Brown. I mogę z czystym sumieniem powiedzieć że z tych trzech najmocniejsza ;) mam kilka zarzutów jednak co do niej - masa postaci i wątków. Byłoby to bardzo fajne gdyby się jednak tak nie wlokło.
Kolejna rzecz to miejsce akcji - kocham akcję w Nowym Orleanie ale tu nie czułam klimatu. A na początku taka byłam napalona na niego...
Szkoda ;)
Ale ogółem dzieje się sporo i ciekawie. Jest morderstwo i nie tylko zagadką jest to kto zabił ale też dlaczego, po co, kim był ten gość tak naprawdę, jakie ma powiązania z bohaterką... Bo ma ;) Zamordowany kaznodzieja, Claire - właścicielka firmy produkującej bieliznę. Teoretycznie nic wspólnego, a jednak coś jest.
Fajnie się to odkrywało. I powiem szczerze że na końcu autorce udało się mnie zaskoczyć.
Postać bohatera - Cassidy'ego też bardzo ciekawa. Stróż prawa, lecz nie policjant, asystent w biurze prokuratora, a jednak zachowuje się jak glina z krwi i kości. Taki niby zimny, twardy drań a jednak serce mu pika jakby w innym rytmie przy bohaterce ;)
ciekawe tajemnice, przyjemni bohaterowie... Było fajnie. Pani Brown pewnie nei pokocham mimo to, ale książkę było warto przeczytać ;)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiby nie ma czasu żeby się nudzić a trochę sie nuży, bo autorka jakby za mocno chciała żeby to wszystko poplątać.
Kolejna rzecz to miejsce akcji - kocham...
Osobom które nie czytały szczerze polecam, książkę czytałam już jakiś czas temu ale z chęcią bym do niej wróciła.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię książki Brown ale ta jakoś przynudzała.
Lubię książki Brown ale ta jakoś przynudzała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna rudowłosa Claire Laurent, właścicielka firmy Francuski Jedwab projektuje bieliznę.
Nie zawiodłam się przy tej książce.
Pani Sandry Brown powieści czyta się fajnie, akcja znakomita,,,świetna fabuła i napięcie budowała.
Rewelacja, czyta się bardzo szybko, wciąga!!!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚmiałam się czytając tą powieść, ubawiłam się przy niej bardzo..lekka, przyjemna zapewniłam sobie relaks wspaniały.
Nie zawiodłam się przy tej książce.
Rewelacja, czyta się bardzo szybko,...
Tym razem Sandra Brown mnie rozczarowała tą książką. Nie lubię pisać negatywnych opinii ale w tym wypadku muszę bo jak dla mnie książka nudna, nic szczególnego się w niej nie dzieje. Wydaje się nawet jakby autorka pisała tę książkę z nudów i braku pomysłów. Zwykły kryminał pomieszany z nudnym romansem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka godna polecenia. Mi kazała nieźle myśleć :) Wydawało mi się, że wszystko w tej książce jest jasne w związku z zabójstwem. Fabuła potoczyła się jednak inaczej i książka mnie nie zawiodła. Podoba mi się cytat, który moim zdaniem świetnie ujmuje fabułę książki: "Chętnie, wręcz ekstatycznie całowała mężczyznę, który mógł- i prawdopodobnie chciał- umieścić ją na resztę życia w więzieniu." Polecam ją osobom lubiącym nie przewidywane rozwiązanie akcji :)
Książka godna polecenia. Mi kazała nieźle myśleć :) Wydawało mi się, że wszystko w tej książce jest jasne w związku z zabójstwem. Fabuła potoczyła się jednak inaczej i książka mnie nie zawiodła. Podoba mi się cytat, który moim zdaniem świetnie ujmuje fabułę książki: "Chętnie, wręcz ekstatycznie całowała mężczyznę, który mógł- i prawdopodobnie chciał- umieścić ją na resztę...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam! Płakałam, śmiałam się nie mogłam się oderwać!!! polecam
Uwielbiam! Płakałam, śmiałam się nie mogłam się oderwać!!! polecam