Magia cudów : wiedza tajemna starożytnych kahunów

- ezoteryka, senniki, horoskopy
- Secret science behind miracles
- 1998-01-01
- 1998-01-01
- Wanda Grajkowska
Pierwszy tom z siedmiotomowej serii poświęconej starożytnej Hunie. Przykłady zjawisk parapsychicznych, cudownych uzdrowień, jasnowidzenia, telepatii, psychometrii, dematerializacji...
Kup Magia cudów : wiedza tajemna starożytnych kahunów w ulubionej księgarni
Oceny książki Magia cudów : wiedza tajemna starożytnych kahunów
123 użytkowników ma tytuł Magia cudów : wiedza tajemna starożytnych kahunów na półkach głównych- Chcę przeczytać 64
- 2021 2
- Psychologia 1
- Do przeczytania, posiadam 1
- 365 1
- Sprzedam lub Zamienię 1
Tagi i tematy do książki Magia cudów : wiedza tajemna starożytnych kahunów
Cytaty z książki Magia cudów : wiedza tajemna starożytnych kahunów
Niektóre konie były przemęczone, przyjęliśmy więc zaproszenie na nocleg i na posiłek. Wydano dla nas luau (ucztę, która zważywszy na ubóstwo mieszkańców wioski, była wcale niezła Nie mieli co prawda świń, ale pies okazał się równie smaczny jako danie mięsne(poi). Nigdy nie przepadałem za psami, ale cóż, jako pełnowartościowy kahuna, nie wahałem się długo. Ja i moi nowi przyjac...
Rozwiń dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Magia cudów : wiedza tajemna starożytnych kahunów
Dość ciekawa, może kontrowersyjna, dość spójna wizja świata. Rzeczywiście, w krajach Polinezji, w tym na Hawajach rytuałem przejścia była próba ognia czyli chodzenie po rozżarzonych węglach, choć dziś, z praw fizyki już wyjaśniono dlaczego tak się dzieje i stopy się nie palą. Wyobrażam sobie, że Kahuni widząc jakieś zjawisko, a z oczywistych względów nie umiejąc je wyjaśnić w sposób naukowy, stworzyli cały system wierzeń i interpretacji, nazwany Magią Kahunów. Dużo odniesień do religii chrześcijańskiej, wiele do psychoanalizy, mnóstwo punktów stycznych, dziś np. już wiemy co się dzieje gdy wizualizujemy, jest to w jakimś sensie spójne z wierzeniami Kahunów, choć oczywiście interpretacja jest już nieco inna. Warto poznać inny system wierzeń, podobnie jak poznajemy mitologię. Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJedyna magia dotyczy pytania: dlaczego ktoś takie g**** wydaje i dlaczego powołuje takie coś na świat.
Minuta ciszy dla biednego drzewa, które umarło NA NIC. 😔😥😥😥😥
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMinuta ciszy dla biednego drzewa, które umarło NA NIC. 😔😥😥😥😥