Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać388
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać7
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać13
LubimyCzytać12
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Szalone marzenia

- literatura obyczajowa, romans
- Akademia guwernantek (tom 4)
- In my wildest dreams
- 2003-01-01
- 2003-01-01
- Anna Pajek
Celeste od zawsze pragnęła tylko jednego: zdobyć miłość przystojnego Ellery'ego Throckmortona i wyjść za niego za mąż. Lecz jako córka ogrodnika nie miała u arystokraty żadnej szansy. Zdobyła więc wykształcenie w znakomitej Akademii Dla Guwernantek w Paryżu, zgłębiła sztukę i literaturę, języki obce i savoir vivre w najznamienitszych paryskich salonach, i w pełni chwały powróciła do Anglii jako osoba wykształcona i piękna. Tym samym jej marzenie stało się nieco bardziej realne. Jednak na drodze do jego spełnienia pojawia się stateczny i nieczuły starszy brat Ellery'ego - Garrick, który zamierza wszelkimi sposobami pokrzyżować plany Celeste. Tymczasem życie pisze nieoczekiwany scenariusz...
Kup Szalone marzenia w ulubionej księgarnii
Oceny książki Szalone marzenia
159 użytkowników ma tytuł Szalone marzenia na półkach głównych- Przeczytane 112
- Romans historyczny 7
- Romans 3
- Christina Dodd 2
- 2014 2
- 2017 2

Christina Dodd
Christina Dodd jest najmłodszą z 3 sióstr. Jej ojciec zmarł jeszcze przed jej narodzinami. Już w dzieciństwie uwielbiała czytać.
Gdy w 1980 roku urodziła pierwszą córkę, powiedziała do męża, że to najwyższy czas na rozpoczęcie nowej kariery w jej życiu, postanowiła pisać książki.
Minęło 10 lat, miała już dwoje dzieci, 3 ukończone rękopisy (2 zostały odrzucone przez wydawcę),wtedy właśnie wydano jej pierwszą powieść "Świeca w oknie".
W ciągu 22 lat jej powieści przetłumaczono na 25 języków.
W 2003 roku ukazał się jej pierwszy współczesny romans.
W chwili obecnej mieszka z rodziną w Teksasie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szalone marzenia
Nie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjny i fascynujący romans. Przeczytałem z radością oraz z uśmiechem na twarzy.
Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam
Cykl: Akademia Guwernantek
sympatyczne romansidło :)
ocena w kategorii romansu!
Cykl: Akademia Guwernantek
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tosympatyczne romansidło :)
ocena w kategorii romansu!
Czwarta przeczytana przeze mnie książka z tej serii, tym razem mamy tu romans Celeste z Garrickiem Throckmortonem... Przyjemna lekturka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątek zerżnięty z "Sabriny Taylor" sztuki Samuela A. Taylora, choć jak na romansidło ciekawy pomysł z wprowadzeniem wątku szpiegowskiego. Lekkie, łatwe i przyjemne czytadło dla fanek gatunku.