- Książki Wybrane Reader's Digest
- False impression; At first sight; Sun at midnight; Good year
- 2006-01-01
- 2006-01-01
- Robert Sudół, Hanna Pasierska, Małgorzata Żbikowska, Danuta Sękalska-Wojtowicz, Ewa Ćwirko-Godycka
Książka składa się z czterech powieści w wersji skróconej:
1. Tajemnica autoportretu - Jeffrey Archer, tł. Ewa Ćwirko-Godycka, Danuta Sękalska
2. Od pierwszego wejrzenia - Nicolas Sparks, tł. Małgorzata Żbikowska
3. Słońce o północy - Rosie Thomas,tł. Robert Sudół
4. Dobry rok - Peter Mayle, tł. Hanna Pasierska
- Jeffrey Archer - TAJEMNICA AUTOPORTRETU
Wybitny znawca malarstwa, doktor Anna Petrescu, tylko w jeden sposób może ocalić bezcenne dzieło sztuki - autoportret van Gogha. Musi ukraść go sama. Podejmuje grę, w której stawką jest jej życie. Wszędzie, gdzie się znajdzie, w Nowym Jorku, Bukareszcie, Londynie czy Tokio, czyha na nią nie tylko płatny zabójca, każdy jej krok śledzą również agenci FBI. Z minuty na minutę pętla się zacieśnia.
- Nicholas Sparks - OD PIERWSZEGO WEJRZENIA
Jeremy Marsh, znany nowojorski dziennikarz, nie dopuszczał nawet myśli, że kiedykolwiek mógłby zostać mężem i ojcem. Tymczasem wybiera życie w Boone Creek, małym prowincjonalnym miasteczku na południu Ameryki, u boku kobiety, którą pokochał. Wspólnie planują przyszłość i z radością oczekują narodzin dziecka. Jednak los bywa okrutny. Czy Jeremy zdoła ocalić marzenia o szczęściu i miłości.
- Rosie Thomas - SŁOŃCE O PÓŁNOCY
Życie Alice Peel, młodego naukowca z Oksfordu, układało się spokojnie do czasu, gdy odkryła zdradę ukochanego. Załamana i upokorzona Alice pragnie zerwać z przeszłością. I oto wyłania się niezwykła okazja. Otrzymuje propozycję udziału w wyprawia na Antarktydę. Ale dopiero wtedy, gdy znajdzie się w małej bazie odciętej od cywilizacji, zrozumie, że odtąd nie będzie walczyć o sławę, lecz o życie.
- Peter Mayle - DOBRY ROK
Max Skinner, finansista z londyńskiego City staje w obliczu klęski. I wtedy nieoczekiwanie otrzymuje spadek. Dziedziczy po wuju stary dom i winnicę w Prowansji. Ale przyjemności, które staną się jego udziałem z chwilą, gdy tam zamieszka - wykwintna kuchnia, znakomite wino i piękne kobiety - to zaledwie część prawdy o tym magicznym miejscu. Max nie da za wygraną, póki nie pozna wszystkich tajemnic kryjących się w cieniu pozornie beztroskiej egzystencji.
Kup KSIĄŻKI WYBRANE: Tajemnica autoportretu, Od pierwszego wejrzenia, Słońce o północy, Dobry rok w ulubionej księgarni
Oceny książki KSIĄŻKI WYBRANE: Tajemnica autoportretu, Od pierwszego wejrzenia, Słońce o północy, Dobry rok
158 użytkowników ma tytuł KSIĄŻKI WYBRANE: Tajemnica autoportretu, Od pierwszego wejrzenia, Słońce o północy, Dobry rok na półkach głównych- Chcę przeczytać 79
- W mojej biblioteczce 1
- Obyczajowe 1
- Nie podobały się 1
- 2017 1
- 2009 1
Tagi i tematy do książki KSIĄŻKI WYBRANE: Tajemnica autoportretu, Od pierwszego wejrzenia, Słońce o północy, Dobry rok
Cytaty z książki KSIĄŻKI WYBRANE: Tajemnica autoportretu, Od pierwszego wejrzenia, Słońce o północy, Dobry rok
Dodaj cytat z książki KSIĄŻKI WYBRANE: Tajemnica autoportretu, Od pierwszego wejrzenia, Słońce o północy, Dobry rok
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce KSIĄŻKI WYBRANE: Tajemnica autoportretu, Od pierwszego wejrzenia, Słońce o północy, Dobry rok
Polecam.
Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajne książki.
Fajne książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tonuda
nuda
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka 😊
Bardzo dobra książka 😊
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDwie książki przypadły mi do gustu, natomiast "Tajemnica autoportretu" i "Dobry rok", niestety, ale totalnie nie mój gust i nie spodobały mi się, dlatego nie sięgnęłabym po ich dłuższe wersje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tomam nadzieję, ze przeczytam
mam nadzieję, ze przeczytam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytany - "Dobry rok" ;) Bardzo lekka opowieść - jeden wieczór i skończone. Polecam na chłodny wieczór, gdyż książkowy klimat potrafi rozgrzać ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytałam tę książkę na wakacjach z nudów. Myślałam,że to będzie przeciętny utwór, jednak po przeczytaniu pierwszego rozdziału nie mogłam się oderwać. Jest to lektura nie tylko dla osób lubiących kryminały czy thriller. Polecam wszystkim.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam " Od pierwszego wejrzenia " oraz " Słońce o północy. " Osobiście bardziej wciągnęła i zainteresowała mnie ta druga. Pierwsza nie była zła, ale mogłaby być lepsza.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDostałam na gwiazdkę i miło się ją czytało ;) . Każda z osobna książka w tym zbiorze jest wciągająca. warto ją przeczytać.