Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół

Okładka książki Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół autora Andrew Matthews, 8386755717
Okładka książki Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół
Andrew Matthews Wydawnictwo: Medium poradniki
poradniki
Making Friends: A Guid to Getting Along with People
1990-01-01
1990-01-01
83-86755-71-7
Agata Karolak

Kup Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół

najlepiej z niej pamiętam bardzo brzydkie rysunki... Hmmm...

najlepiej z niej pamiętam bardzo brzydkie rysunki... Hmmm...

Bardzo lekka i przyjemna, a zarazem niesie wiele praktycznych wskazówek do oczyszczania relacji, pozytywnego myślenia i zmiany własnych- często stereotypowych- przekonań i zachowań. Główny przekaz- jesli chcesz coś zmienić, zacznij od siebie.
Zachęcam :)

Zachęcam :)

Bardzo fajna książka o byciu lepszym przyjacielem i należytym traktowaniu innych. Jest dosyć krótka, ale treściwa. Dobra jako uzupełnienie po "Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi". Oczywiście samo przeczytanie takich książek niczego nie zmieni, jeśli sami nie dostosujemy się do zawartych w nich poradach.

260 użytkowników ma tytuł Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół na półkach głównych
51 użytkowników ma tytuł Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół

Andrew Matthews
Andrew Matthews
Andrew Matthews ukończył studia na akademii sztuk pięknych i zdobył wiele nagród jako portrecista, karykaturzysta oraz autor scenek komicznych. Jako dwudziestokilkulatek zainteresował się tematyką rozwoju wewnętrznego i szybko stał się jednym z najsławniejszych na świecie trenerów prowadzących seminaria motywacyjne. Jego wykłady i programy pojawiły się w ponad 300 międzynarodowych korporacjach, instytutach i szkołach Esencję swoich wykładów przedstawia w dowcipnych, lekkich w odbiorze książkach, które własnoręcznie ilustruje.

Moc pozytywnego myślenia Norman Vincent Peale
Moc pozytywnego myślenia
Norman Vincent Peale
Żyjemy w XXI wieku. Przebywamy wśród wielu ludzi, mierzymy się z wyzwaniami, ciągle gdzieś biegniemy, jesteśmy bombardowani informacjami. Wszystkie te czynniki sprawiają, że trudną sztuką jest pozytywne myślenie. Dlaczego o tym wspominam? Nie tylko dlatego, że 10 października obchodziliśmy Dzień Zdrowia Psychicznego. Dziś chciałbym podzielić się z Wami kolejną książką-poradnikiem. Już sam tytuł sugeruje o czym traktuje poradnik, który trafił w nasze ręce. Autor chce dowieść/udowadnia, że pozytywne myślenie ma moc. W tej książce znajdziecie porady i podpowiedzi: 👉 Jak przestać się zamartwiać 👉 Co zrobić aby ludzie Cię szanowali i po prostu lubili 👉 Jak naładować życie energią aby stać się człowiekiem żywotnym i inicjatywnym, móc realizować swoje ambicje, ziszczać nadzieje 👉 Jak uwierzyć w siebie i we wszystko co robisz 👉 Jak wypełnić organizm mocą zyskując pewność siebie poprzez zastosowanie prostych, sprawdzonych zasad i metod 👉 Jak dopuszczać do siebie wyłącznie dobre myśli Brzmi inspirująco, prawda? Okładka wręcz zachęca nas motywującym sloganem: Zmień swoje życie! Wydaje się proste. Przeczytać, wprowadzić w życie i żyć. Jednak dobrze wiecie, że w ludzkim życiu niewiele przypadków przebiega "książkowo". Rady, których udziela nam Norman Peale mogą pomóc. Warto jednak pamiętać, że żaden autor, mimo największych chęci nie znajdzie złotego środka. Bo każdy z nas jest inny. Każdy człowiek to innym przypadek psychologiczny, społeczny. Czy ta książka zmienia życie. Szczerze? Nie wiem. Wszystko zależy od tego, czy człowiek chce się zmienić. Najważniejszy jest komfort psychiczny.
0skar - awatar 0skar

Cytaty z książki Bądź przyjacielem i żyj wśród przyjaciół