Ostatnia łza

Okładka książki Ostatnia łza autora Elizabeth Lenhard, 8323793557
Okładka książki Ostatnia łza
Elizabeth Lenhard Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: W.I.T.C.H. Na podstawie komiksu (tom 5) Seria: W.I.T.C.H. Książki literatura dziecięca
literatura dziecięca
W.I.T.C.H. Na podstawie komiksu (tom 5)
W.I.T.C.H. Książki
The Last Tear
2006-08-22
2006-08-22
Jacek Drewnowski

Kup Ostatnia łza w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ostatnia łza

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ostatnia łza

Szczerze mówiąc, nie umiem ocenić tej książki. Kocham komiks nad życie, ale w takiej formie powieści jeszcze bardziej widać braki, czy też samą prostotę fabuły. Tak wiele można by tam dodać i rozwinąć.

Jednak w zeszłym roku czytałam sporo powieści Witch i powiem szczerze, że ta jest jedną z najlepiej napisanych, jeśli chodzi o sam język i styl.

super książka

super książka

Średnie. Moja druga miłość z wieku 7-10.

Średnie. Moja druga miłość z wieku 7-10.

78 użytkowników ma tytuł Ostatnia łza na półkach głównych
22 użytkowników ma tytuł Ostatnia łza na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ostatnia łza

Orle szpony Lene Kaaberbøl
Orle szpony
Lene Kaaberbøl
CAWPILE rating: 6.43/10* Ogólnie historia była ciekawa, jednak jak każda powieść Witch mało rozwinięta. Te książki byłyby o wiele lepsze gdyby bardziej rozwinąć postaci, akcję etc. Jednak przypuszczam, że autorka miała jakiś limit stron pisząc, bo większość powieści o Witch ma taką samą długość. Dziewczyny mają 13-14 lat, więc jak dla mnie dłuższa powieść byłaby zdecydowanie na miejscu. Bo nie tylko małe dzieci by je czytały. Jak ktoś nie zna komiksu, to z książki nie dowie się za wiele o dziewczynach niestety. Z książki płynie fajny morał. Często siła fizyczna nie świadczy o tym, kto jest najsilniejszy. Czasem osiłek może być pokonany w inny sposób, np. intelektem. " - Myślę, że się jej boi. - Boi? Ale... ale... to tylko... to znaczy, jest stara i słaba. O wiele słabsza od niego! - Nie w tym, co ważne - odparła. - W tym, co naprawdę ważne, jest od niego o wiele, wiele silniejsza." Jednak siła fizyczna nie jest niczym złym "Nie ma nic złego w ćwiczeniu swojego ciała. Siła może być czymś dobrym, jeśli mądrze się jej używa." Irma ma jednak naprawdę irytujące teksty. Nie są one ironiczne ani śmieszne, raczej głupie i nie na miejscu. Wiem, że to oznaka stresu, ale jednak... Podobało mi się zakończenie i to jak Taranee rozwiązała swoje ziemskie sprawy. ------ DNF @ 21%. Moja ukochana rzecz z dzieciństwa to komiksy W.I.T.C.H. Nie było wtedy dla mnie nic lepszego. W listopadzie mamy Believathon i chciałam przeczytać serię Rozbita kula, bo w młodości miałam okazję przeczytać tylko 1 i 4 część i teraz chciałam to zmienić, ale po prostu nie mogę. Ta seria nie jest zła, ale nie jest też dobra. Książeczki są krótkie, a dłużą się i zupełnie mnie nie intrygują. Są napisane w taki sposób, że mam wrażenie, że wpadnę w reading slump. Te książki to jednak nie moje ukochane komiksy i nie będę się zmuszać.
Lexie - awatar Lexie
Tajemne moce Bloom Iginio Straffi
Tajemne moce Bloom
Iginio Straffi
Czasami na półkach we własnym domu można znaleść interesujące książki, które od lat zbierały sobie spokojnie kusz. Dzisiaj przychodzę z książką dla młodszych czytelników o grupie czarodziejek znanych jako Winx, być może młodsi nie mieli okazji poznać bardzooooo długiej serii, która z sezon na sezon była bardziej ,,niezwykła" (aż ją dobili 8 sezonem),pełna magii, wyzwań i przygód jakich świat nie widział. Tajemne moce Bloom to delikatnie zmieony serial przełożony na karty książki, dzięki czemu osoby, które wolały by poświęcić czas na czytanie lub ćwiczenie czytania (książka ma dosyć duże litery i szeroką czcionkę),zamiast oglądania mają świetna okazję! Książka zawiera plus minus 3 pierwsze odcinki połączone razem, będą w nich walki z potworami, piękna szkoła w nowym świecie, bohaterowie, magia i tajemnice, wiedźmy i bal, który będą próbowały zniszczyć. Historia skupiać się będzie głównie na Bloom dziewczynce z ziemi, która odkrywa w sobie wielką moc, choć jeszcze nie wie jak jej używać, stopniowo dzięki pomocy przyjaciółek i nauczycieli stanie się być może najsilniejszą czarodziejką odstatnich lat, ale to już opowieść na inne tomy. Ja ze swojego miejsca bardzo polecam poznanie serii, jako dziecko kochałam winx, podobało mi się, że 6 przyjaciółek tak o siebie dba, mogą na siebie liczyć, walczą ramię w ramię nieraz z silniejszym przeciwnikiem, podnoszą się po porażkach i ciągle mogą czegoś nowego nauczyć (co wiązało się z pięknymi przemianami, co o wiele bardziej zwracało uwagę 7 letniej mnie).
W_poszukiwaniu - awatar W_poszukiwaniu

Cytaty z książki Ostatnia łza

Dodaj cytat z książki Ostatnia łza